Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 000700280

Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00070xxxx / 0007002xx / 000700280.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

Kód předm.kateg.094 Staré tisky
HZ-Osobní jménoSchweiger, Thaddäus Franz, 1692-1743
Názvové údajeSELECTARUM QUAESIONUM ENCYCLIAE, AD LIBRI III. DECRETALIUM GREGORII IX. PONTIFICIS MAXIMI. TITULUM XXIX, De Jure Parochorum / QUAS: In Celeberrimo Archi-Episcop. Collegio Pragensi, ad S. Adalbertum, PRAESIDE P. THADAEO, FRANCISCO SCHWEIGER... Solemni Disputationi proposuit F. BERNARDUS ANDREAS Haffennecker...
Nakladatel.údajeVetero-Pragae : In Aula Regia, apud Matthiam Adamum Höger, Archi-Episcopalem Typogr, 1732
Údaje fyz.popisu[10], 932, [6] str. ; 8°
Všeobecná pozn.Za tit. l. mědirytina 7,3 x 11,5 cm (chrámový prostor s kazatelnou na níž káže sv. Jan Nepomucký) signovaná Birckhart fc: Prag. Imprimatur, censura, appellatio v úvodu. Na listu [2] je iniciála Q (dřevoryt s puttim v rostlinném pozadí) přes 6 ř. Na str. 1 je vlys (postava s bublifukem v akantovém pozadí) a iniciála T v rámečku přes 8 ř. (putti v rostlinném pozadí). V závěru na s. 932 je dřevorytová viněta (anděl s vavřínovým věncem, v němž je božské oko a v druhé ruce drží trubku z níž vlaje prapor s nápisem: AD MAIOREM DEI Gloriam. Versálky přes 2 ř. Index v jehož závěru je nápis: LAUDETUR JESUS CHRISTUS a ornamentální viněta. Stránkování arabské uprostřed horního okraje, mezi tiskařskými ozdůbkami. Signatury, kustody. Písmo lat. antikva, kurzíva.
*Pozn.o hist.vlast.Na zadním přídeští špatně čitelný přípisek: Dono acce... ab Ven...Ex. P. Eugenii Worel
Pozn.o vazběHnědá vazba z kůže na dřevě, hřbet bez pokryvu, přední deska zlomená. Ořízka slabě stříkaná červenou a černou(?) barvou.
Sigla,sign.vlastn.OLA001 900.188
Majitel-osoba (ST)Worel Eugen CZ-OlVK
Místo původu pub.Praha Česko
Počet exemplářů1