Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 000705456

Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00070xxxx / 0007054xx / 000705456.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

Kód předm.kateg.094 Staré tisky
HZ-Osobní jménoLa Palud, Pierre de, asi 1280-1342
Názvové údajeSermones de tempore : Inscripti Thesaurus novus, docti cuiusdam Theologi acri iudicio summaque diligentia a supervacaneis & mendis nunc recens repurgati, atque ut commodius a divini verbi preconibus versari possint, in hanc Enchiridii formam redacti [1], Pars hyemalis
Nakladatel.údajeColoniae : ex officina Melchioris Novesiani, 1536
Údaje fyz.popisu[259] zach. ff. ; 8°, 15 × 10 × 3,5 cm
Všeobecná pozn.Restaurováno 2014
Citace a odkazyVD16 P 1921
*Pozn.o hist.vlast.Na titulním listu rukou (škrtnuto): Ex libris Nicolai Zaysky [?] 1667
*Pozn.o hist.vlast.Na titulním listu rukou: Conventus Hradistiensi FF Minoru[m] An[n]o 1715
Pozn.k exemplářiBlok je tvořen ze 33 složek. Všechny složky obsahují 4 dvojlisty, pouze první složku tvoří jen dva dvoulisty; a jedna složka se dochovala bez prvního listu (složka signovaná písmenem „F“). Za poslední složkou se nachází ještě jeden neúplný samostatně prošitý nepotištěný dvojlist s ručně psanými poznámkami, který je přibližně v jedné třetině šířky odtržen. Zrcadlo sazby je obdélníkové, tvořené jedním sloupcem. Nad textem se nachází živá záhlaví. Kniha obsahuje foliaci v pravém horním rohu u přední ořízky a archovou signaturu v pravém dolním rohu u přední ořízky. První složka je signovaná pomocí římských číslic, další složky už jsou signovány pomocí velké abecedy v podobě A, A 2, A 3, A 4, A 5 následující malou abecedou. V knize se nachází různé tištěné zvýrazňující značky, dále pak ručně psané marginální poznámky a ukazovací ručičky. Titulní list se signetem- po stranách je rozdělen nápis „FESTINA LENTE“. Pod signetem je umístěno impresum.
Pozn.o vazběSoudobá polousňová vazba, která byla po ztrátě velké části pokryvu (ze hřbetu knihy a zadní desky) a ztrátě mezivazních přelepů a kapitálků přelepena režným plátnem, které překrývá celý hřbet s přesahem na desky a je ve hřbetní části opatřeno rezavě-hnědou olejovou barvou, pod níž se nachází bílá barevná vrstva s černě psaným číslem. Bukové desky s kosenými hranami. Usňový pokryv se nedochoval v celku, na vazbě se nachází pouze pokryv na přední desce a záložky pokryvu na zadní desce. Useň zasahuje přibližně do poloviny šířky přední desky, na zadní desce zasahovala jen zhruba do jedné třetiny. Jedná se o tmavě hnědou třísločiněnou useň, pravděpodobně skopovici. Pokryv je zdoben slepotiskem. Jedná se o rámcovou kompozici, v prostředním poli se nachází nápis „THESAVRI PARS HYEMALIS“. Háčkové spony nedochovány.
*Lokální poznámkaChybí celá sign. B - fol. 9-16 (=8 listů) a celá složka E (= 8 listu) a sign. F1
VZ-Osobní jm.Neuss, Melchior von, činný 1525-1551
Elektron.přístupDigitalizovaný dokument
Označení - staré tiskyRP
Sigla,sign.vlastn.OLA001 619.339
Místo původu pub.Kolín nad Rýnem Německo
Počet exemplářů1