Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 000734284

Navigace: https://aleph22.vkol.cz/pub / svk01 / 00073xxxx / 0007342xx / 000734284.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

HZ-Osobní jménoVrba, Jakub Ferdinand, asi 1646-asi 1714
Názvové údajeKurtzer Extract Der Stadt-Recht In Königreich Böheimb. Mit Anführung der Königl: Vern: Lands-Ordnung, Novell: Declarat: Rescripten. : Und zugegebenen Manuduction zum Rechts-Proceß, sowohl bey denen Höhern als Stattgerichtlichen Instantien im Erb-Königreich Böheimb und Erb-Marggraffthumb Mähren: von Joann Jakob de und in Weingarten / Von Jacob Ferdinand Wrba Nymburgský, Burgern der Königl: Neuen Stadt Prag
Nakladatel.údajeBrünn : Bey Johann Frantz Swoboda, 1707
Údaje fyz.popisu[2], 147, [4] s. ; [2], 84, [8] s. ; 8°, 16×9,5×2 cm
Všeobecná pozn.Jedná se soubor dvou právních textů, jednak o výtah městského práva a jeho změny v souvislosti s císařskými reskripty, deklaratorii a novelami od Jakuba Ferdinanda Vrbu Nymburského, novoměstského pražského měšťana. Jako přítisk je Rukověť procesního práva pro úředníky městských i vyšších soudů od významného právníka Jana Jakuba Weingartena. Vrbův text popisuje vliv pobělohorských změn na městské právo, především na jeho koldínovský svod. Kromě popisu běžných procesních postupů (žaloba, podání žaloby, důkazy, důkazní prostředky) je prostor věnován taktéž dědickým věcem a dalším civilním majetkoprávním otázkám.Ve Vrbově textu se jedná o ustanovení jak trestněprávního, tak i civilního charakteru.
Pozn.k exemplářiLinky, vlysy, iniciálky, versálky, kustody, signatury, arabské číslování, viněty, mědirytina na s. 86 s názvem Baum der Bluts-Freundschafft, jedná se pravděpodobně o názornou pomůcku pomůcku k dědickým věcem.
Pozn.o vazběVazba pergamenová, na hřbetu rukou Juria Stadtrechtst in Böhmen, dále na hřbetu nalepen papírový štítek se starou signaturou e 31.
VZ-Osobní jm.Weingarten, Jan Jakub, 1629-1701
VZ-Příb./anal.náz.Manuduction zum Rechts-Proceß, sowohl bey denen Höhern als Stattgerichtlichen Instantien im Erb-Königreich Böheimb und Erb-Marggraffthumb Mähren
Sigla,sign.vlastn.OLA001 35.028
Místo původu pub.Brno Česko
Počet exemplářů1
Elektron.přístupvazba
Elektron.přístuptitulní list
Elektron.přístuptext