Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 000739339

Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00073xxxx / 0007393xx / 000739339.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

Kód předm.kateg.094 Staré tisky
HZ-Osobní jménoWiener, Christian Ludwig
Názvové údajeNeuer allzeitfertiger Oesterreichischer Secretarius, worinnen ein kurtzer Unterricht vom Proces, nebst nöthigem Vorrath von Gericht- und aussergerichtlichen, bey Hohen-und Niedern Instantzien und Cantzeleyen, in Ober-und Unter-Oesterreich, allerhand Formularia, und sonsten übliche Geschäffts-Schreiben, nach dem neuesten Stilo Curiae; in dem zweyten Haupt-Theil aber allerhand auserlesene so wohl an Standes als geringere Personen, Patronen und gute Freunde, auf allerley täglich vorkommende Fälle, gerichtete Briefe und Billette zu finden... / zusammen getragen und heraus gegeben von Christian Ludwig Wiener
Nakladatel.údajeWiena : Bey Friedrich Bernhardi, K. Hof-Buchhändler, auf den Obern Jesuiten-Plätzl seyn Gewölb habend, [1740]
Údaje fyz.popisu[2], 38, 762, [34] s. : 1 měď. ; 8°, 16,5×10×4,5 cm
Všeobecná pozn.Jedná se o příručku pro úřední personál soudní a vrchnostenský. Tisk se skládá ze dvou dílů. První díl má 8 kapitol. Jedná se o popis činnosti vrchnostenského úředníka, jak má psát úřední listiny, jak vypadá činnost soudních vrchnostenských úředníků, jak vypadají jednotlivé úřední i soukromoprávní listiny (listiny vztahující se k závazkovým vztahům, testamenty, supliky ap.) Na konci tisku je připojen velmi užitečný registr s abecedním výkladem úředně-právních pojmů.
*Pozn.o hist.vlast.Na předním přídeští rukou: Libellus hic appostinens Cancellatice Wellehradeno-Abbatiali
Pozn.k exemplářiVlastnický vpisek na předním přídeští (viz pole 561), iniciálky, versálky, vlysy, kustody, signatury, linky, arabské číslování, koncová viněta. Na frontispisu celostránková barokní mědirytina s textem Neuer allzeit Fertiger Secretarius.
Pozn.o vazběVazba hnědá kůže, na přední desce nalepen papírový štítek se sig. 23.630, na hřbetu slepotisk a 2 štítky, jeden se starou signaturou f 2. a druhý s se zkráceným názvem Neuer Secretarius, červená stříkaná ořízka.
Sigla,sign.vlastn.OLA001 23.630
Majitel-korpor.(ST)cisterciáci konvent Nanebevzetí Panny Marie (Velehrad, Česko)
Místo původu pub.Vídeň Rakousko
Počet exemplářů1
Elektron.přístupvazba
Elektron.přístuppřední přídeští
Elektron.přístupfrontispis
Elektron.přístuptitulní list
Elektron.přístuptext