Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 000741306

Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00074xxxx / 0007413xx / 000741306.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

Kód jazykalat ger
Kód předm.kateg.094 Staré tisky
HZ-Osobní jménoWeingarten, Jan Jakub, 1629-1701
Názvové údajePro Sacrae Caesareae, Regiaeque Majestatis bono publico. Vindemiae judicialis : Worinnen Jhro Majest: Ertz-Koenigreichs Boeheimb Ertz-Hertzogthumbs Oesterreichs Marggraffenthumbs Maehren Hertzogthumbs Schlesien und mehr anderer Laender auch einiger vornehmen Staedte uehliche Rechts-Processen (:deduciret ex Jure Statutario, Goett-Geistlich-Allgemeinen Kays: Chur-Saechsischen Chur-Bayrischen und Tyrolischen Rechten:) wie auch Maennigfaeltige Allergnaedigste Declaratorien Rescripta, deß Heil: Roemischen Reichs Abschiede und Cammer-Gerichts-Ordnung den Statum Publicum, Politicum, Civil- und Criminal betreffende Sachen Instructionen, Patenten und Praejudicata enthalten. Vnd mit einem außfuehrlichen Register versehen / JOANNIS JACOBI EQUITIS DE WEINGARTEN, Appellationum Consiliarij, ibidemque Secretarij.
Údaje o vydáníEditio postrema, triplo et ultra auctior
Nakladatel.údajeNürnberg : In Verlegung Johann Ziegers, Buchhandlers in Nürnberg, 1692 (Prag: Bey Johann Carl Gerzabek)
Údaje fyz.popisu[8], 840, [54] s. ; 4°(8°), 19,5×15,5×5,5 cm
Všeobecná pozn.Jedná se o rozsáhlé dílo rozčleněné na dvě části se závěrečnou přílohu (Beylage). Jde opět o svod právních norem různé provenience, právní síly ap. Objevují se instrukce, deklaratoria, reskripty. Ve druhém díle jsou přičleněny i stará privilegija vážící se k Českému království (Zlatá bula sicilská, papežská bula o zřízení pražského arcibiskupství ap.), Weingarten připojil i privilegia smyšlená, např. privilegium Alexandra Velikého dané Slavatům. Objevuje se zde i jmenný soupis úředníků v české kanceláři ve Vídni, na místodržitelství v Praze, v krajích, případně radní a kancelářský personál v pražských městech, Vratislavi, Plzni a Budějovicích. Příloha (Complementum Fasciculi Diversorum Jurium) obsahuje zajímavé právní prameny k soukromému i veřejnému právu, např. Wechsel-Ordnung či Bau-Ordnung pro město Vratislav. Příloha obsahuje řadu právních textů v českém jazyce. Stejné dílo i pod sig. 7.399.
Citace a odkazyKnihopis č. 16957
*Pozn.o hist.vlast.Na rubu titulního listu razítko s textem: K. K. BIBLIOTHEK IN OLMÜTZ
Pozn.k exemplářiFrontispis ve formě celostránkové mědirytiny signováno I.C. Sartorius sculp: Norimbergae, I. F. Necker delin:, linky, vlysy, kustody, signatury, versálky, iniciálky, arabská paginace, text ve dvou sloupcích, viněty.
Pozn.o vazběVazba pergamenová, na přední desce nalepen papírový štítek se sig. 7.003, na hřbetu nalepen papírový štítek se starou sig. f 50..
VZ-Osobní jm.Gerzabek, Carl,
VZ-Osobní jm.Ziegers, Johann,
VZ-Osobní jm.Sartorius, Johann Christoph, 1650-1739
VZ-Osobní jm.Necker, Johann Friedrich, -1695
Označení - staré tiskyRP
Sigla,sign.vlastn.OLA001 7.003
Majitel-korpor.(ST)Univerzitní knihovna v Olomouci (Olomouc, Česko)
Místo původu pub.Norimberk Německo
Počet exemplářů1
Elektron.přístupvazba
Elektron.přístupfrontispis
Elektron.přístuptitulní list
Elektron.přístupstrana 23
Elektron.přístuparchiv7003