Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 000741387

Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00074xxxx / 0007413xx / 000741387.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

Můžete si přímo objednat elektronickou kopii knihy. Objednejte si elektronickou kopii knihy.

You can order directly your electronic copy of the book. Order your electronic copy of the book.

Kód předm.kateg.094 Staré tisky
HZ-Osobní jménoWeingarten, Jan Jakub, 1629-1701
Názvové údajeVerneüerte Königliche Instruction, Weyl. Ferdinandi III. Dem Hochlöbl. Königl. Böhmischen Appellations-Tribunal Ob dem Prager-Schloß Vormahls ertheilt : Nebst einem Anhang außerlesener Kayserlicher und Königlicher Rescripten ... / Vormahlen extractivè in öffentlichen Druck gegeben, Von Johann Jacob, Equite de Weingarten, Weyland Königl. Rath und Secretario bey Hochgedachten Tribunal, Nunmehro aber dem gemeinen Besten zu Nutz, Und verschiedenen Collisionen in denen Judicijs für ohin vorzukommen, Verbessert und an das Liecht gegeben Von Einem, dem Publico geneigten Rechts-Gelehrten
Nakladatel.údajeNürnberg : Bey Johann Zieger, 1712
Údaje fyz.popisu[8], 205 s. ; 4°(8°), 19×15×1,5 cm
Všeobecná pozn.Jedná se o soubor panovnických instrukcí a reskriptů. Jde o důležité právní prameny pro pobělohorské období. Instrukce byly v podstatě pokyny k činnosti apelačního soudu, reskripty dovysvětlovaly či doplňovaly instrukce. Obé vydával panovník. Instrukce se skládaji z 35 článků, počínajíc popisem struktury soudu (1 prezident, 16 radů), přes úřadovací dny, po řešení kompetenčních otázek apelačních radů až po otázky věcné příslušnosti. Součástí oddílu instrukcí jsou i taxy, které apelační soud mohl vybírat za úkony v souvislosti se svojí činností. Druhá polovina tisku je věnována reskriptům, jedná se o normativní právní akty 3 panovníků - Ferdinanda III., Leopolda I. a Josefa I..
*Pozn.o hist.vlast.Na titulním listu vlastní rukou: Collegij Soctis Jesu Olomucij A. 1725 Professione Academica
Pozn.k exemplářiMarginálie, linky, iniciálky, versálky, kustody, signatury, červenočerný titulní list, arabské číslování, vlysy, koncová viněta.
Pozn.o vazběVazba hnědá kůže, na hřbetu nalepen papírový štítek se jménem autora De Weingarten, dále na hřbetu nalepen papírový štítek se starou signaturou b 19, dále na hřbetu kožený štítek s textem Appellations Instruction, dále na hřbetu slepotisk, červená stříkaná ořízka. Na zadní desce dole omylně nalepen papírový štítek se současnou signaturou 35.882.
VZ-Osobní jm.Zieger, Johann, 1646-1711
Sigla,sign.vlastn.OLA001 35.882
Místo původu pub.Norimberk Německo
Počet exemplářů1
Elektron.přístupvazba
Elektron.přístuptitulní list
Elektron.přístuptext