Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 000741456

Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00074xxxx / 0007414xx / 000741456.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

Kód jazykalat ger cze
Kód předm.kateg.094 Staré tisky
HZ-Osobní jménoWeingarten, Jan Jakub, 1629-1701
Názvové údajePRO Sacrae Caesareae, Regiaeque Majestatis bono publico. VINDEMIAE JUDICIALIS : Worinnen Jhro Majest: Ertz-Koenigreichs Boeheimb Ertz-Hertzogthumbs Oesterreichs Marggraffenthumbs Maehren Hertzogthumbs Schlesien und mehr anderer Laender auch einiger vornehmen Staedte uehliche Rechts-Processen (:deduciret ex Jure Statutario, Goett-Geistlich-Allgemeinen Kays: Chur-Saechsischen Chur-Bayrischen und Tyrolischen Rechten:) wie auch Maennigfaeltige Allergnaedigste Declaratorien Rescripta, deß Heil: Roemischen Reichs Abschiede und Cammer-Gerichts-Ordnung den Statum Publicum, Politicum, Civil- und Criminal betreffende Sachen Instructionen, Patenten und Praejudicata enthalten. Vnd mit einem außfuehrlichen Register versehen / JOANNIS JACOBI EQUITIS DE WEINGARTEN, Appellationum Consiliarij, ibidemque Secretarij.
Údaje o vydáníEditio postrema, triplo et ultra auctior
Nakladatel.údajeNürnberg : In Verlegung Johann Ziegers, Buchhandlers in Nürnberg, 1692 (Prag : Bey Johann Carl Gerzabek)
Údaje fyz.popisu[8], 840, [54] s. ; 4°(8°), 19,5 × 15,5 × 5,5 cm
Všeobecná pozn.Jedná se o rozsáhlé dílo rozčleněné na dvě části se závěrečnou přílohu (Beylage). Jde opět o svod právních norem různé provenience, právní síly ap. Objevují se instrukce, deklaratoria, reskripty. Ve druhém díle jsou přičleněny i stará privilegija vážící se k Českému království (Zlatá bula sicilská, papežská bula o zřízení pražského arcibiskupství ap.), Weingarten připojil i privilegia smyšlená, např. privilegium Alexandra Velikého dané Slavatům. Objevuje se zde i jmenný soupis úředníků v české kanceláři ve Vídni, na místodržitelství v Praze, v krajích, případně radní a kancelářský personál v pražských městech, Vratislavi, Plzni a Budějovicích. Příloha (Complementum Fasciculi Diversorum Jurium) obsahuje zajímavé právní prameny k soukromému i veřejnému právu, např. Wechsel-Ordnung či Bau-Ordnung pro město Vratislav. Příloha obsahuje řadu právních textů v českém jazyce.
Citace a odkazyKnihopis č.: K16957
*Pozn.o hist.vlast.Na titulním listu rukou: Collegij Soctis Jesu Olomucij Catalogo inscriptus 1700. pro Bibliotheca majore..
*Pozn.o hist.vlast.Na rubu titulního listu razítko s textem: K. K. BIBLIOTHEK IN OLMÜTZ
Pozn.k exemplářiFrontispis ve formě celostránkové mědirytiny signováno I.C. Sartorius sculp: Norimbergae, I. F. Necker delin: Ex libris na titulním listu (viz pole 561), linky, vlysy, kustody, signatury, versálky, iniciálky, arabská paginace, text ve dvou sloupcích, viněty.
Pozn.o vazběDřevěné desky potažené bílou usní, dvě dírkové spony, červená ořízka, hřbet se 3 štítky se jménem autora, názvem a tisku a jezuitskou signaturou: J V / N 12 a papírový štítek se starou signaturou d 22..
VZ-Osobní jm.Gerzabek, Carl,
VZ-Osobní jm.Zieger, Johann, 1646-1711
VZ-Osobní jm.Sartorius, Johann Christoph, 1650-1739
VZ-Osobní jm.Necker, Johann Friedrich, -1695
VZ-KorporaceJezuitská kolej (Olomouc, Česko)
VZ-KorporaceStudijní knihovna (Olomouc, Česko)
Označení - staré tiskyRP
Sigla,sign.vlastn.OLA001 7.399
Majitel-korpor.(ST)jezuité kolej P. Marie Sněžné (Olomouc, Česko)
Majitel-korpor.(ST)Studijní knihovna v Olomouci (Olomouc, Česko)
Místo původu pub.Norimberk Německo
Počet exemplářů1
Elektron.přístupvazba
Elektron.přístupmědirytina
Elektron.přístuptitulní list
Elektron.přístuptext