Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 000754058

Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00075xxxx / 0007540xx / 000754058.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

Kód předm.kateg.094 Staré tisky
HZ-Osobní jménoTanner, Matěj, 1630-1692
Názvové údajeSocietas Jesu usque ad Sanguinis et Vitae Profusionem Militans, in Europa, Africa, Asia, et America, contra Gentiles, Mahometanos, Judaeos, Haereticos, Impios pro Deo Fide Ecclesia Pietate sive Vita, et mors eorum, qui Ex Societate Jesu in causa Fidei, et Virtutis propugnatae, violenta morte toto Orbe sublati sunt / Auctore R. Patre Mathia Tanner è Societate Jesu SS. Theologiae Doctore
Nakladatel.údajePragae : In Collegio Societatis Jesu ad S. Clementem, per Joannem Nicolaum Hampel Factore, 1675 Typis Universitatis Carolo-Ferdinandeae
Údaje fyz.popisu[14], 548, [4] s., 5 měď., 4°, 280 × 180 × 60 mm
Citace a odkazyHrbáčová, Jana, ed. a Krušinský, Rostislav, ed. Chrám věd a múz: 450 let Vědecké knihovny v Olomouci, kat. č. 8, s. 31.
Všeobecná pozn.Tannerova kniha Societas Jesu usque ad Sanguinis et Vitae Profusionem Militans... je vlastně životopisem jezuitských misionářů, kteří zahynuli v Americe, Asii, Africe, Tichomoří apod. Tisk je doprovázen pěti celostránkovými rytinami a řadou menších vyobrazení dokládajících krutou smrt misionářů.
*Pozn.o hist.vlast.Na tit. l. raz: Biblio Caesareae Olomucii
*Pozn.o hist.vlast.Na tit. l. přípisek: Colegij Societatis JESU Olomucij Catalogo Bibliotheca inscriptus A 1675
Pozn.k exempláři5 celostránkových mědirytin (malíř:C. Screta; rytec: Melchior Kusell), v textu další menší mědirytiny. Celostránkové i menší mědirytiny se týkají života a smrti světců. Živá záhlaví, iniciálky přes 5 a 6 ř., versálky přes 3 ř., viněty, většinou rostlinné, na konci některých kapitol, tiskařské ozdůbky. Signatury, kustody, rejstřík jmen a erata. Písmo lat. antikva, kurzíva, dvousloupcová sazba. Celostránková mědirytina nalepena na předsádce.
Pozn.o vazběVazba vázaná, celokožená se sponami. Na přední i zadní desce je umístěn ornamentální rámec a supralibros, který obsahuje písmena IHS. Ořízka je barvy červené. Na hřbetě jsou na zlatých štítcích napsány: autor, název díla a staré sig.: N:III, N:14; C19. 2. exemplář stejný, neobsahuje raz: Biblio Caesareae Olomucii. Vazba novější, poškozená.
*Lokální poznámkaChybí kovové spojnice.
VZ-Osobní jm.Hampel, Nicolaus, 1572-1652
Označení - staré tiskyRP
Sigla,sign.vlastn.OLA001 II 34.043
Majitel-korpor.(ST)jezuité kolej P. Marie Sněžné (Olomouc, Česko)
Majitel-korpor.(ST)Univerzitní knihovna v Olomouci (Olomouc, Česko)
Místo původu pub.Praha Česko
Počet exemplářů1
Elektron.přístupvazba
Elektron.přístupfrontispis
Elektron.přístuptitulní list
Elektron.přístuparchiv34043b