Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 001047167
Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00104xxxx / 0010471xx / 001047167.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
HZ-Osobní jméno | Kác, Václav, 1897-1975 |
Názvové údaje | Technologie ovocných a zeleninových výrobků : Určeno pracujícím konservárenského prům. jak nižším, tak i vyš. techn. kádrům ... stud. odb. a vys. šk. / Václav Kác ; Předml.: A. Klečka |
Údaje o vydání | 1. vyd. |
Nakladatel.údaje | Praha : Průmyslové vydavatelství, 1952 (Nový Bydžov : VČT 0401) |
Údaje fyz.popisu | 215, [5] s. ; 8° |
Edice-jiná forma | Knižnice potravinářského průmyslu ; Sv. 49 |
Všeobecná pozn. | 3300 výt. |
Všeobecná pozn. | Il. |
Všeobecná pozn. | Věcný rejstřík |
Všeobecná pozn. | Přehl. lit. |
Resumé | Autor zpracovává speciální technologii ovoce a zeleniny na biologickém základě. Zabývá se základními vlastnostmi a biologic. hodnotami ovoce a zeleniny, jejich sklizní, uchováváním a úpravou, praktickými methodami konservačními, balením hotových výrobků a pod. Kniha předpokládá určité předběžné znalosti, neobsahuje proto podrobná pojednání o fysikálních, chemických, biochemických a biologických vlastnostech, jakož i o technických principech, nýbrž podává aplikaci těchto zásad v praxi. (Theoretické principy ukládání a zpracování ovoce a zeleniny jsou vyloženy v práci Dr. Kyzlinka Konservační methody, vyd. Prům. vydav v Praze 1951.) |
VZ-Edice-Unif.náz. | Knižnice potravinářského průmyslu |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 142.125 |
Počet exemplářů | 1 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.