Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 001047167

Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00104xxxx / 0010471xx / 001047167.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

HZ-Osobní jménoKác, Václav, 1897-1975
Názvové údajeTechnologie ovocných a zeleninových výrobků : Určeno pracujícím konservárenského prům. jak nižším, tak i vyš. techn. kádrům ... stud. odb. a vys. šk. / Václav Kác ; Předml.: A. Klečka
Údaje o vydání1. vyd.
Nakladatel.údajePraha : Průmyslové vydavatelství, 1952 (Nový Bydžov : VČT 0401)
Údaje fyz.popisu215, [5] s. ; 8°
Edice-jiná formaKnižnice potravinářského průmyslu ; Sv. 49
Všeobecná pozn.3300 výt.
Všeobecná pozn.Il.
Všeobecná pozn.Věcný rejstřík
Všeobecná pozn.Přehl. lit.
ResuméAutor zpracovává speciální technologii ovoce a zeleniny na biologickém základě. Zabývá se základními vlastnostmi a biologic. hodnotami ovoce a zeleniny, jejich sklizní, uchováváním a úpravou, praktickými methodami konservačními, balením hotových výrobků a pod. Kniha předpokládá určité předběžné znalosti, neobsahuje proto podrobná pojednání o fysikálních, chemických, biochemických a biologických vlastnostech, jakož i o technických principech, nýbrž podává aplikaci těchto zásad v praxi. (Theoretické principy ukládání a zpracování ovoce a zeleniny jsou vyloženy v práci Dr. Kyzlinka Konservační methody, vyd. Prům. vydav v Praze 1951.)
VZ-Edice-Unif.náz. Knižnice potravinářského průmyslu
Sigla,sign.vlastn.OLA001 142.125
Počet exemplářů1