Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 001051936
Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00105xxxx / 0010519xx / 001051936.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Názvové údaje | Tabulky výživných hodnot potravin : Určeno pro prac. v potravinářském prům. ... ve výzkumu |
Údaje o vydání | 1. vyd. |
Nakladatel.údaje | Praha : Průmyslové vydavatelství, 1952 (St. tisk. 03) |
Údaje fyz.popisu | 121, [1] s. ; 8° |
Edice-jiná forma | Knižnice potravinářského průmyslu ; Sv. 47 |
Všeobecná pozn. | 3300 výt. |
Resumé | Publikace pojednává o kalorickém a biologickém složení běžně u nás konsumovaných potravin a potravinářských výrobků a o jejich rozpisu pro praktické používání. Při sestavování bylo přihlíženo k našim konsumním zvyklostem a charakteristickým znakům našich výrobků a u každé potraviny jsou udávány váhové hodnoty na 100 g jedlého podílu potraviny a uvedeny specifické přepočítávací faktory pro kalorie a koeficienty využitelnosti vit. A, B1, B2, P-P, C. Potraviny byly zařazeny do skupin: mléko, mléčné výrobky, vejce; maso, masné výrobky; zvěřina, drůbež, ryby; tuky; cukr, sladkosti; brambory, luštěniny, zelenina; ovoce; obiloviny, mlýnské a moučné výrobky; různé potravinové přípravky. |
VZ-Edice-Unif.náz. | Knižnice potravinářského průmyslu |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 142.191 |
Počet exemplářů | 2 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.