Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 001051936

Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00105xxxx / 0010519xx / 001051936.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

Názvové údajeTabulky výživných hodnot potravin : Určeno pro prac. v potravinářském prům. ... ve výzkumu
Údaje o vydání1. vyd.
Nakladatel.údajePraha : Průmyslové vydavatelství, 1952 (St. tisk. 03)
Údaje fyz.popisu121, [1] s. ; 8°
Edice-jiná formaKnižnice potravinářského průmyslu ; Sv. 47
Všeobecná pozn.3300 výt.
ResuméPublikace pojednává o kalorickém a biologickém složení běžně u nás konsumovaných potravin a potravinářských výrobků a o jejich rozpisu pro praktické používání. Při sestavování bylo přihlíženo k našim konsumním zvyklostem a charakteristickým znakům našich výrobků a u každé potraviny jsou udávány váhové hodnoty na 100 g jedlého podílu potraviny a uvedeny specifické přepočítávací faktory pro kalorie a koeficienty využitelnosti vit. A, B1, B2, P-P, C. Potraviny byly zařazeny do skupin: mléko, mléčné výrobky, vejce; maso, masné výrobky; zvěřina, drůbež, ryby; tuky; cukr, sladkosti; brambory, luštěniny, zelenina; ovoce; obiloviny, mlýnské a moučné výrobky; různé potravinové přípravky.
VZ-Edice-Unif.náz. Knižnice potravinářského průmyslu
Sigla,sign.vlastn.OLA001 142.191
Počet exemplářů2