Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 001064501
Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00106xxxx / 0010645xx / 001064501.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Kód jazyka | cze rus |
MDT | 631.563.2+631.563.5]:633.2/.3 |
HZ-Osobní jméno | Zubrilin, Aleksej Aleksejevič, 1906-1966 |
Názvové údaje | Vědecké základy konservování zelené píce / A.A. Zubrilin ; Z rus. orig. ... Naučnyje osnovy konservirovanija zelënych kormov ... přel. Václav Kratochvíl ... a kol. překladatelů |
Údaje o vydání | 1. vyd. |
Nakladatel.údaje | Praha : SZN, 1953 (Brázda) |
Údaje fyz.popisu | 311, [4] s. ; 8° |
Všeobecná pozn. | Vyd. Čs. ak. zeměd. věd |
Všeobecná pozn. | 5000 výt. |
Všeobecná pozn. | S il. |
Všeobecná pozn. | Přehl. lit. |
Všeobecná pozn. | Opr. |
Resumé | Autor použil experimentálního materiálu Všesvazového vědeckého výzkumného ústavu krmiv a zahrnuje práce z posledních 10-12 let. V první části podává všeobecné poznatky o koncentraci vodíkových iontů, o koloidech, uhlohydrátech, fermentech, a bílkovinách a zabývá se dýcháním, kvašením a theorií biologického okysličování ve vztazích ke konservování zelené píce. Ve speciální části probírá fysiologicko-biochemické pochody při sušení píce, pak přistupuje k technologickým základům sušení a zpracování píce, dále pojednává o silážování krmiv a o celé řadě jiných otázek. Kniha se nezabývá zvlášť vitaminy, věnuje však pozornost karotenu a jeho úloze jako ukazatele hodnoty sena a přihlíží přitom k činitelům, které způsobují změny v obsahu karotenu v krmivech. Enzymy, které zrychlují biologické pochody, jsou předmětem úvah na příslušných místech spisu. |
VZ-Korporace | Česká akademie zemědělských věd |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 148.590 |
Počet exemplářů | 2 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.