Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 001064501

Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00106xxxx / 0010645xx / 001064501.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

Kód jazykacze rus
MDT631.563.2+631.563.5]:633.2/.3
HZ-Osobní jménoZubrilin, Aleksej Aleksejevič, 1906-1966
Názvové údajeVědecké základy konservování zelené píce / A.A. Zubrilin ; Z rus. orig. ... Naučnyje osnovy konservirovanija zelënych kormov ... přel. Václav Kratochvíl ... a kol. překladatelů
Údaje o vydání1. vyd.
Nakladatel.údajePraha : SZN, 1953 (Brázda)
Údaje fyz.popisu311, [4] s. ; 8°
Všeobecná pozn.Vyd. Čs. ak. zeměd. věd
Všeobecná pozn.5000 výt.
Všeobecná pozn.S il.
Všeobecná pozn.Přehl. lit.
Všeobecná pozn.Opr.
ResuméAutor použil experimentálního materiálu Všesvazového vědeckého výzkumného ústavu krmiv a zahrnuje práce z posledních 10-12 let. V první části podává všeobecné poznatky o koncentraci vodíkových iontů, o koloidech, uhlohydrátech, fermentech, a bílkovinách a zabývá se dýcháním, kvašením a theorií biologického okysličování ve vztazích ke konservování zelené píce. Ve speciální části probírá fysiologicko-biochemické pochody při sušení píce, pak přistupuje k technologickým základům sušení a zpracování píce, dále pojednává o silážování krmiv a o celé řadě jiných otázek. Kniha se nezabývá zvlášť vitaminy, věnuje však pozornost karotenu a jeho úloze jako ukazatele hodnoty sena a přihlíží přitom k činitelům, které způsobují změny v obsahu karotenu v krmivech. Enzymy, které zrychlují biologické pochody, jsou předmětem úvah na příslušných místech spisu.
VZ-KorporaceČeská akademie zemědělských věd
Sigla,sign.vlastn.OLA001 148.590
Počet exemplářů2