Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 001067249
Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00106xxxx / 0010672xx / 001067249.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Kód předm.kateg. | 614 Veřejné zdraví a hygiena |
MDT | 614.31-026.784 |
HZ-Osobní jméno | Čebiš, František Rudolf, 1895-1961 |
Názvové údaje | Umění koštérské : organoleptická analysa / Fr. R. Čebiš ; Obr. Arnošta Karáska |
Údaje o vydání | 1. vyd. |
Nakladatel.údaje | Praha : SNTL, 1957 |
Údaje fyz.popisu | 116, [3] s. ; 8° |
Edice-jiná forma | Řada potravinářské literatury |
Všeobecná pozn. | Bibliogr. na s. 115-116 |
Všeobecná pozn. | Určeno zaměstnancům závodů vinařských, podniků pohostinských a vináren |
Všeobecná pozn. | 10300 výt. |
Všeobecná pozn. | Frontispice |
Všeobecná pozn. | Přehl. lit. |
Resumé | Autor, výborný znalec vína, zabývá se již přes 35 let koštérským uměním. Své zkušenosti a znalosti v tom ohledu podává nyní v knížce, v níž podrobně rozebírá zkoušky vína zrakem, čichem a chutí, upozorňuje na specifické vlastnosti jednotlivých druhů vín, na hodnotu ovlivněnou stářím, nádobou i zátkou. Popis koštérské techniky doplňuje příklady hodnocení vína v různých zemích a připojuje slovníčky, jež vysvětlují odborné a technické výrazy,používané při ochutnávání vín. |
65004 | degustace |
65004 | víno |
Předm.-volně tvoř. | analýza organoleptická |
VZ-Edice-Unif.náz. | Řada potravinářské literatury |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 162.517 |
Počet exemplářů | 1 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.