Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 001067249

Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00106xxxx / 0010672xx / 001067249.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

Kód předm.kateg.614 Veřejné zdraví a hygiena
MDT614.31-026.784
HZ-Osobní jménoČebiš, František Rudolf, 1895-1961
Názvové údajeUmění koštérské : organoleptická analysa / Fr. R. Čebiš ; Obr. Arnošta Karáska
Údaje o vydání1. vyd.
Nakladatel.údajePraha : SNTL, 1957
Údaje fyz.popisu116, [3] s. ; 8°
Edice-jiná formaŘada potravinářské literatury
Všeobecná pozn.Bibliogr. na s. 115-116
Všeobecná pozn.Určeno zaměstnancům závodů vinařských, podniků pohostinských a vináren
Všeobecná pozn.10300 výt.
Všeobecná pozn.Frontispice
Všeobecná pozn.Přehl. lit.
ResuméAutor, výborný znalec vína, zabývá se již přes 35 let koštérským uměním. Své zkušenosti a znalosti v tom ohledu podává nyní v knížce, v níž podrobně rozebírá zkoušky vína zrakem, čichem a chutí, upozorňuje na specifické vlastnosti jednotlivých druhů vín, na hodnotu ovlivněnou stářím, nádobou i zátkou. Popis koštérské techniky doplňuje příklady hodnocení vína v různých zemích a připojuje slovníčky, jež vysvětlují odborné a technické výrazy,používané při ochutnávání vín.
65004degustace
65004víno
Předm.-volně tvoř. analýza organoleptická
VZ-Edice-Unif.náz. Řada potravinářské literatury
Sigla,sign.vlastn.OLA001 162.517
Počet exemplářů1