Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 001082715
Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00108xxxx / 0010827xx / 001082715.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Kód předm.kateg. | 641 Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
MDT | 641.4:635.1/.8 |
MDT | 641.4:634.1/.8 |
MDT | 641.4:637.5 |
MDT | (035) |
HZ-Osobní jméno | Havelková, Marie |
Názvové údaje | Konservace potravin v domácnosti / Marie Havelková, Juliana A. Fialová ; předmluva Václav Kác ; fot. B. Storová |
Údaje o vydání | 1. vyd. |
Nakladatel.údaje | Praha : SNTL, 1957 (Brno : Brněn. knihtisk., z.z.) |
Údaje fyz.popisu | 110 s. : il. |
Edice-jiná forma | Řada potravinářské literatury |
Všeobecná pozn. | 30350 výt. |
Resumé | Praktická příručka pro konservování zeleniny, ovoce i masa v domácnosti. Autorka uvádí různé způsoby sterilisace (v parní lázni, v elektrické nebo plynové troubě, v zavařovacím hrnci s teploměrem, v otevřené nádobě a j.), poučuje o správném výběru a přípravě ovoce na kompoty, marmelády, povidla, rosoly a pod., popisuje pracovní postupy pro rozličné konservování zelenin (v slaném a kyselém nálevu, v soli i v tuku). Poslední kapitola je věnována konservaci masa. Knížku doplňuje mnoho názorných obrázků. |
Předm.-Věc.téma | konzervování zeleniny |
Předm.-Věc.téma | konzervování ovoce |
Předm.-Věc.téma | konzervování masa |
Žánr/forma | příručky |
VZ-Osobní jm. | Fialová, Juliana Anna, 1902-1981 |
VZ-Edice-Unif.náz. | Řada potravinářské literatury |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 163.619/ 1. vyd. |
Počet exemplářů | 1 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.