Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 001082715

Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00108xxxx / 0010827xx / 001082715.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

Kód předm.kateg.641 Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
MDT641.4:635.1/.8
MDT641.4:634.1/.8
MDT641.4:637.5
MDT(035)
HZ-Osobní jménoHavelková, Marie
Názvové údajeKonservace potravin v domácnosti / Marie Havelková, Juliana A. Fialová ; předmluva Václav Kác ; fot. B. Storová
Údaje o vydání1. vyd.
Nakladatel.údajePraha : SNTL, 1957 (Brno : Brněn. knihtisk., z.z.)
Údaje fyz.popisu110 s. : il.
Edice-jiná formaŘada potravinářské literatury
Všeobecná pozn.30350 výt.
ResuméPraktická příručka pro konservování zeleniny, ovoce i masa v domácnosti. Autorka uvádí různé způsoby sterilisace (v parní lázni, v elektrické nebo plynové troubě, v zavařovacím hrnci s teploměrem, v otevřené nádobě a j.), poučuje o správném výběru a přípravě ovoce na kompoty, marmelády, povidla, rosoly a pod., popisuje pracovní postupy pro rozličné konservování zelenin (v slaném a kyselém nálevu, v soli i v tuku). Poslední kapitola je věnována konservaci masa. Knížku doplňuje mnoho názorných obrázků.
Předm.-Věc.témakonzervování zeleniny
Předm.-Věc.témakonzervování ovoce
Předm.-Věc.témakonzervování masa
Žánr/formapříručky
VZ-Osobní jm.Fialová, Juliana Anna, 1902-1981
VZ-Edice-Unif.náz. Řada potravinářské literatury
Sigla,sign.vlastn.OLA001 163.619/ 1. vyd.
Počet exemplářů1