Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 001083721

Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00108xxxx / 0010837xx / 001083721.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

MDT664.12.057(075.8)
Názvové údajeZáklady cukrovarnictví : vysokošk. učebnice pro stud. fak. potrav. technologie Vys. školy chemicko-technologické v Praze a chemicko-technologické fak. v Bratislavě. 4. Díl, Výroba rafinovaného cukru / Rudolf Bretschneider ... [et al.]
Varianta názvuVýroba rafinovaného cukru
Údaje o vydání1. vyd.
Nakladatel.údajePraha : SNTL, 1967 (Mír 1)
Údaje fyz.popisu479, [1] s. : il., grafy, tab. ; 8°
Edice-jiná formaŘada potravinářské literatury
Všeobecná pozn.1700 výt.
Všeobecná pozn.1. a 2. díl naps. Miroslava Drachovská-Šimanová, 3. díl naps. Karel Číž
Pozn.o bibliogr.Obsahuje bibliografii a rejstřík
ResuméNa rozdíl od předchozích svazků věnují autoři mimořádnou pozornost i některým teoretickým otázkám. Zabývají se chemií a fyzikální chemií při rafinaci cukru, výrobou rafinovaného cukru, rafinaci třtinové suroviny, rafinérskými výrobními výpočty a vodním hospodářstvím v rafinerii. Aplikují mezinárodní cukrovarnickou symboliku a navazují na naše vlastní tradice. Výrobou rafinovaného cukru je uzavřena čtyřsvazková práce o cukrovarnické technologii.
VZ-Osobní jm.Bretschneider, Rudolf, 1913-1985
VZ-Edice-Unif.náz. Řada potravinářské literatury
Sigla,sign.vlastn.OLA001 156.762/ 4
Počet exemplářů2