Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 001089615

Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00108xxxx / 0010896xx / 001089615.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

HZ-Osobní jménoKlimentová, Maryna, 1905-1987
Názvové údajeCo máme vědět o přípravě pokrmů : technologie přípravy jídel / Maryna Klimentová ; odb. úvody: K. Halačka ; snímky: B. Štorová a Z. Gaudl
Údaje o vydání1. vyd.
Nakladatel.údajePraha : Práce, 1956 (Práce)
Údaje fyz.popisu360, [2] s. : [88] s. obr. příl. ; 8°
Všeobecná pozn.Přehl. lit.
Všeobecná pozn.Věcný rejstřík
Všeobecná pozn.10400 výt.
ResuméKniha ukazuje hospodyním i pracovníkům v kuchyních celého sektoru veřejného stravování, jak složitá a odpovědná práce je příprava pokrmů. Seznamuje se základními zdravotnickýmí nároky na složení potravy a s péčí, kterou je nutno věnovat biologické hodnotě stravy. Probírá nejen zásady odborného nákupu potravin, jejich skladování, správné ošetřování surovin před přípravou, ale hlavně podrobné technologické postupy při úpravě pokrmů se základními výměrkami surovin.
Sigla,sign.vlastn.OLA001 159.154
Počet exemplářů1