Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 001089615
Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00108xxxx / 0010896xx / 001089615.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
HZ-Osobní jméno | Klimentová, Maryna, 1905-1987 |
Názvové údaje | Co máme vědět o přípravě pokrmů : technologie přípravy jídel / Maryna Klimentová ; odb. úvody: K. Halačka ; snímky: B. Štorová a Z. Gaudl |
Údaje o vydání | 1. vyd. |
Nakladatel.údaje | Praha : Práce, 1956 (Práce) |
Údaje fyz.popisu | 360, [2] s. : [88] s. obr. příl. ; 8° |
Všeobecná pozn. | Přehl. lit. |
Všeobecná pozn. | Věcný rejstřík |
Všeobecná pozn. | 10400 výt. |
Resumé | Kniha ukazuje hospodyním i pracovníkům v kuchyních celého sektoru veřejného stravování, jak složitá a odpovědná práce je příprava pokrmů. Seznamuje se základními zdravotnickýmí nároky na složení potravy a s péčí, kterou je nutno věnovat biologické hodnotě stravy. Probírá nejen zásady odborného nákupu potravin, jejich skladování, správné ošetřování surovin před přípravou, ale hlavně podrobné technologické postupy při úpravě pokrmů se základními výměrkami surovin. |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 159.154 |
Počet exemplářů | 1 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.