Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 001101450

Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00110xxxx / 0011014xx / 001101450.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

Můžete si přímo objednat elektronickou kopii knihy. Objednejte si elektronickou kopii knihy.

You can order directly your electronic copy of the book. Order your electronic copy of the book.

Kód předm.kateg.094 Staré tisky
HZ-Osobní jménoThomassin, Louis, 1619-1695
Názvové údajeVetus et nova Ecclesiae Disciplina circa Beneficia et Beneficiaros, distributa un tres partes sive tomos quae et ipsa in tres libros singulae distributa sunt ... Quaestionibus singulis ex ordine temporum ab exordio ecclesiae ad Chlodovaeum, inde ad Carolum magnum, rursus inde ad Hugonem Capetium, denique ad hoc usque tempora pertractatis nusquam tamen interrupto annum contextu, Opus ex sanctis patribus, ex conciliis, ex quorumque temporum historicis decerptum. Pars prima, sive Tomus Primus, Lib I. De primo Cleri Ordine, Lib. II. De secundo Cleri Ordine, Lib. III. De Clericorum et Monachorum Congregationibus / Authore, eodemque interprete Ludovico Thomassino Oratorii Gallicani Presbytero
Údaje o vydáníEditio Tertia Italica
Nakladatel.údajeVenetiis : [s.n.], 1752 (ex typographia Balleoniana)
Údaje fyz.popisu[26], 667 s. 8°(2°), 37, 5 × 23, 5 × 4, 5 cm
*Pozn.o hist.vlast.Na titulním listu a předsádce razítko: Bibliotheca A. E. Seminarii Olomucensis.
Pozn.k exemplářiČervenočerný titulní list, viněta na titulním listu, iniciálky, versálky, kustody, signatury, ozdobné vlysy, arabské číslování, předmluva, text ve 2 sloupcích, marginálie, index.
Pozn.o vazběSoudobá vazba - dýha potažená bílou usní, na přední a zadní desce slepotisk v obdélníkových rámcích s květinovými vzory, na obou deskách oválné zlacené supralibros erb Dominika Antonína Baumana. Uvnitř oválného medailonu odděleného se nacházejí iniciály vpravo O. O. S. S., vlevo O. & L. P. Nad iniciálami jsou v jedné kartuši s volutami a náznakem akantu spojené dva oválné štíty. Pravý štít patřící olomoucké augustiánské kanonii je čtvrcený se srdečním štítkem. V srdečním francouzském štítku jsou 2 zkřížené šípy s hroty směřujícími nahoru a přes ně je svisle položený také nahoru směřující šíp. V 1. a 4. poli štítu se nachází jezdec na koni směř ující doprava. Kůň je ve skoku, jezdec drží v pravé ruce halapartnu. V 2. a 3. poli štítu se nachází 6 (4,2) kuželů. Druhý levý oválný štít je dělený hrotem s konkávně probranými stranami. Hrot je dělený, nahoře vyrůstá koňská hlava s krkem směřující doprava. Z pravé i z levé strany je hlava obklopena odvrácenými nahoru směřujícími vě tvičkami. V patě štítu je 5 plamenů směřujících nahoru. V pravé horní části štítu stojí sv. Kateřinu en face. Kolem korunované hlavy má svatozář, v pravé ruce drží mlýnské kolo, v levé má meč směřující čepelí dolů. V levé horní části štítu je stojící en face sv. Augustin, který má kolem hlavy s mitrou svatozář a v levé ruce drží berlu. Mezi obě ma erby je naho e listnatý strom s kořeny, dole pak je rozkřídlená doprava směřující orlice sedící na srdci obklopeném rozvilinami. Nad erby je mitra preciosa, provázena iniciálami D. A. B. Na hřbetu štítek s bibliografickými údaji a 2 papírové štítky s údaji A 64 a I. 5, modrozelená ořízka, kožené spojnice s kovovým zakončením.
*Lokální poznámkaChybí jedno kovové zakončení na kožené spojnici.
Označení - staré tiskyRP
Sigla,sign.vlastn.OLA001 III 955.163/ 1(1, 2, 3)
Majitel-osoba (ST)Baumann, Dominik, probošt u Všech svatých v Olomouci,
Majitel-korpor.(ST)Knihovna A. E. semináře, A. E. Seminarii Olomucensis
Místo původu pub.Benátky Itálie
Počet exemplářů1