Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 001205367

Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00120xxxx / 0012053xx / 001205367.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

ISBN(Vázáno) : Kčs 137,00
Kód jazykacze rus
HZ-Osobní jménoCerevitinov, Fedor Vasil‘jevič, 1874-1947
Unifik.názevChimija i tovarovedenije svežich plodov i ovoščej. Česky
Názvové údajeChemické složení a fysikální vlastnosti ovoce a zeleniny : (vybrané kapitoly z I. dílu autorovi knihy: Chemie a zbožíznalství ovoce a zeleniny) / F.V. Gerevitinov ; přeložili Z. Kuttelvašer a K. Červinka
Údaje o vydáníVydání první
NakladatelPraha : Průmyslové vydavatelství, 1952
Údaje fyz.popisu321 stran : ilustrace ; 21 cm
Typ obsahutext txt
Typ médiabez média n
Typ nosičesvazek nc
Edice-jiná formaKnižnice potravinářského průmyslu ; svazek 53
Všeobecná pozn.Přeloženo z ruštiny
Všeobecná pozn.2000 výtisků
Pozn.o bibliogr.Obsahuje bibliografii a rejstřík
ResuméKniha, patřící k nejvýznamnějším dílům sovětské i světové literatury v tomto oboru, byla napsána r. 1930 a r. 1949 doplněna o nejnovější nauku o složení ovoce a zeleniny. Pojednává o významu ovoce v dietetice, o třídění a složení ovoce, o změnách v jeho chemickém složení při zrání a skladování a o metodice zkoumání a stanovení chemického složení. O všech otázkách pojednává autor s hlediska jejich vztahu ke konservační technice. V českém vydání byly zkráceny, omezeny nebo vynechány partie a tabulky, které neměly praktický význam pro naše poměry.
VZ-Osobní jm.Kuttelvašer, Zdeněk, 1923-
VZ-Osobní jm.Červinka, K.
VZ-Edice-Unif.náz. Knižnice potravinářského průmyslu
Sigla,sign.vlastn.OLA001 142.819 142.341
Počet exemplářů1,1