Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 001205367
Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00120xxxx / 0012053xx / 001205367.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
ISBN | (Vázáno) : Kčs 137,00 |
Kód jazyka | cze rus |
HZ-Osobní jméno | Cerevitinov, Fedor Vasil‘jevič, 1874-1947 |
Unifik.název | Chimija i tovarovedenije svežich plodov i ovoščej. Česky |
Názvové údaje | Chemické složení a fysikální vlastnosti ovoce a zeleniny : (vybrané kapitoly z I. dílu autorovi knihy: Chemie a zbožíznalství ovoce a zeleniny) / F.V. Gerevitinov ; přeložili Z. Kuttelvašer a K. Červinka |
Údaje o vydání | Vydání první |
Nakladatel | Praha : Průmyslové vydavatelství, 1952 |
Údaje fyz.popisu | 321 stran : ilustrace ; 21 cm |
Typ obsahu | text txt |
Typ média | bez média n |
Typ nosiče | svazek nc |
Edice-jiná forma | Knižnice potravinářského průmyslu ; svazek 53 |
Všeobecná pozn. | Přeloženo z ruštiny |
Všeobecná pozn. | 2000 výtisků |
Pozn.o bibliogr. | Obsahuje bibliografii a rejstřík |
Resumé | Kniha, patřící k nejvýznamnějším dílům sovětské i světové literatury v tomto oboru, byla napsána r. 1930 a r. 1949 doplněna o nejnovější nauku o složení ovoce a zeleniny. Pojednává o významu ovoce v dietetice, o třídění a složení ovoce, o změnách v jeho chemickém složení při zrání a skladování a o metodice zkoumání a stanovení chemického složení. O všech otázkách pojednává autor s hlediska jejich vztahu ke konservační technice. V českém vydání byly zkráceny, omezeny nebo vynechány partie a tabulky, které neměly praktický význam pro naše poměry. |
VZ-Osobní jm. | Kuttelvašer, Zdeněk, 1923- |
VZ-Osobní jm. | Červinka, K. |
VZ-Edice-Unif.náz. | Knižnice potravinářského průmyslu |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 142.819 142.341 |
Počet exemplářů | 1,1 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.