Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 001214672

Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00121xxxx / 0012146xx / 001214672.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

HZ-Osobní jménoSchneider, Siegmund
Názvové údajeMein Österreich, mein Heimatland : illustrierte Volks- und Vaterlandskunde des Österreichischen Kaiserstaates Bd. 1 Bd. 2 / unter Mitwirkung herausgegeben und redigiert von Siegmund Schneider, nach dessen Tode fortgeführtn Prof. Dr. Benno Imendörffer
Nakladatel.údajeWien : Verlag für vaterländische Literatur, Gesellschaft m. b. h., 1914 (Stuttgart : Belserschen Buchdruckerei)
Údaje fyz.popisuxxiii, [1], 514, [2] s. ; x, [2], 502, [2] s. ill. 310 × 235 × 35 mm
Všeobecná pozn.Komplexní popis západní části dvojmonarchie, přírodní, geografické poměry, národopis, historické reálie ap.
Všeobecná pozn.Na celém díle spolupracoval kolektiv autorů např. prof. Karel Diwald, prof. Arthur Evers, prof. Arnold Winkler, prof. Hugo Pöpperl ap. Hlavním redaktorem byl Siegmund Schneider, který v době přípravy druhého vydání zemřel.
Všeobecná pozn.Oba díly pochází pravděpodobně z poválečných německých konfiskátů.
*Pozn.o hist.vlast.Na rubu titulního listu obou dílů razítko Universitní knihovna v Olomouci.
Pozn.k exemplářiI. díl - patitul, na frontispisu portrét Karla, ještě jako arcivévody, na titulním listu viněta, dedikace císaři Františku Josefu I., poté podpisy členů Protektorat-Kuratoria, soupis spolupracovníků, obsah, soupis kolorovaných ilustrací, duplexautotypií (světlotisků) a tónovaných fotografií. Poté následuje Imendörfferův úvod k prvnímu vydání ze září 1913. Římské číslování, poté arabské číslování, text ve dvou sloupcích, viněty, ozdobné vlysy.II. díl na frontispisu dva výjevy z oblasti Alp Ortler=Gruppe, na titulním listu viněta, obsah, soupis kolorovaných ilustrací, duplexautotypií (světlotisků) a tónovaných fotografií. Římské číslování, poté arabské číslování, text ve dvou sloupcích, viněty, ozdobné vlysy. V prvním i druhém dílu 57 celostránkových obrazů (kolorovaných ilustrací) a tónovaných fotografií, k tomu je text protkán několika desítkami malých ilustrací a fotografií.
Pozn.o vazběCeloplátěná vazba, na přední desce obou dílů ozdobný rámec s vyzlaceným názvem knihy, dále na přední desce zobrazen v rámci vyzlacený malý státní znak Rakousko-Uherska z let 1867-1915 používaný už jako znak předbřeznového Rakouského císařství. Malý státní znak byl tvořen třikrát korunovaným orlem nesoucím na hrudi znak dynastie lotrinsko-habsburské. V heraldicky pravém pařátu nesl orel meč a žezlo, v levém pařátu říšské jablko.Na hřbetu vyzlacené bibliografické údaje v černém pozadí, modrá ořízka. Zdobená předsádka a přídeští opět s malým státním znakem.
VZ-Osobní jm.Imendörffer, Benno, 1867-1945
VZ-Osobní jm.Winkler, Arnold
VZ-Osobní jm.Evers, Arthur
VZ-Osobní jm.Pöpperl, Hugo
VZ-Osobní jm.Diwald, Karel
Sigla,sign.vlastn.OLA001 II 94.868
Majitel-korpor.(ST)Univerzitní knihovna v Olomouci (Olomouc, Česko)
Místo původu pub.Vídeň Rakousko
Počet exemplářů2