Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 001245135
Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00124xxxx / 0012451xx / 001245135.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Kód předm.kateg. | 641 Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
MDT | 641 |
HZ-Osobní jméno | Havelková, Marie |
Názvové údaje | Konservujeme ovoce / Marie Havelková, Maryna Klimentová |
Údaje o vydání | 1. vyd. |
Nakladatel.údaje | Praha : Práce, 1951 (Práce 1) |
Údaje fyz.popisu | 77 s., [16] s. obr. příl. |
Edice-jiná forma | Knižnice domácího hospodaření ; sv. 4 |
Všeobecná pozn. | Vyd. Stud. a zkušební úst. ČSŽ |
Všeobecná pozn. | 35750 výt. |
Všeobecná pozn. | Přehled literatury |
Všeobecná pozn. | Marginalie |
Resumé | Příručka seznamuje s významem ovoce ve výživě a ukazuje, jak je co nejhospodárněji využít, aby doplňovalo stravu po celý rok. Probírá plánování a sestavování rozpočtu a pracovní postupy, které odpovídaji zásadám hospodárné práce a požadavku zdravotnímu, aby byla co nejvíce šetřena biologická hodnota ovoce. Byly vyloučeny pracné způsoby a nehospodárné zacházení s ovocem a naopak u každého druhu ovoce je v rámečku uveden předpis, který je po všech stránkách nejvhodnější. V úvodních kapitolách jsou podrobně popsány různé způsoby konservace. Předpisy a pokyny, které tato příručka přináší, byly vyzkoušeny ve studijní kuchyni Studijního a zkušebního ústavu ČSŽ. |
Předm.-Věc.téma | ovoce |
Předm.-Věc.téma | konzervování ovoce |
Žánr/forma | příručky |
VZ-Osobní jm. | Klimentová, Maryna, 1905-1987 |
VZ-Korporace | Studijní a zkušební ústav ČSŽ |
VZ-Edice-Unif.náz. | Knižnice domácího hospodaření |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 138.104 |
Počet exemplářů | 1 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.