Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK01, záznam 001298725

Navigace: https://aleph.vkol.cz/pub / svk01 / 00129xxxx / 0012987xx / 001298725.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

Kód předm.kateg.094 Staré tisky
Názvové údajeSpasytedlný Aumysl s krátkým Rozgjmánj [!] vmučenj Pána a Spasytele nassého Gežjsse Krysta při slyssenj Msse Swaté : Wssem wěrným Křesťanům welmi prospěssný, a pro obogj Pohlawj w nowě wydaný. Wytisstěný Roku 1800.
Nakladatel.údaje[Místo vydání není známé : nakladatel není známý], 1800
Údaje fyz.popisu[12] ff. : ill. ; 8°, blok 14,5 × 9,5 × 3,5 cm
Všeobecná pozn.Od záznamu: K18257 se liší v několika detailech např. chybou ve slově: ... Rozgjmánj ... na titulní stránce, jednoduchou linkou v impresu, jiným orámováním dřevořezu na rubu titulního listu, jiným vlysem na l. (2)a, absencí chyby v číslování listů a ve slově: ... milosrdenstwj ... na l. [(10)a] a také drobnými gramatickými úpravami v textu tisku.
Společně s:Obsahuje 1 přívazek
Form.pozn.k obsahuLitanie sv. dětství / Tiskem a nákladem knihtiskárny benediktinské v Brně Pravidla sv. Františka Sv. Josefe, oroduj za nás P. Maria Cellenská Ó Panno Maria, Matko ustavičné pomoci, oroduj za nás!
Citace a odkazyKnihopis číslo: K18258
*Pozn.o hist.vlast.Poslední známý majitel: Maria Řičánková (Prostějov)
Pozn.k exemplářiPřed titulním listem frontispis, následuje titulní list s ozdobnou vinětou a linkou nad impresem, gotické písmo, pod věcným názvem rokoková vinětka, na rubu tit. l. dřevořez 105 × 59 mm v dvojitém rámečku zobrazující Krista na kříži v krajině, plné iniciálky ve volném prostoru ve výši 2 ř., na (2) a v záhlaví vlys, signatury, str. kustody, na posl. str. krátká ztrácející se linka. Do bloku volně vložené drobné devocionálie.
Pozn.o vazběUsňová vazba - lepenka potažená tmavou usní, přední deska zdobená kosým a vertikálním slepotiskovým linkováním, nebarvená ořízka, modrobílý kapitálek.
Označení - staré tiskyRP
Sigla,sign.vlastn.OLA001 997.643
Majitel-osoba (ST)Řičánková, Marie
Počet exemplářů1