Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000286529

Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00028xxxx / 0002865xx / 000286529.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

FormátBK
Návěští-----nam--22--------450-
Identif.č.záznamuupv000286529
Datum+čas posl.zpr.20031107
Všeob.údaje zprac.19980810d2000----km-y0czey0103----ba
Jazyk popisné jedn.cze
Země vydání dokum.CZ
Název a odpovědnostProdukční kmen mikroorganismu Aspergillus niger Production strain of Aspergillus niger micro-organism
Nakladatelské údajePraha Úřad průmyslového vlastnictví 2000
Obecné poznámkyDatum podání přihlášky: 19980810
Obecné poznámkyDatum zveřejnění přihlášky: 20000517
Obecné poznámkyČíslo přihlášky: 1998-2507
Anotace, referátByl vyšlechtěn nový produkční kmen Aspergillus niger, který se morfologicky odlišuje od parentálního změnou barvy sporulace z černé na světle hnědou, za stejných podmínek dosahuje vyšší procento konverze jednoduchých cukrů na kyselinu citronovou a je méně citlivý na kolísání složení substrátu. Kmen je použitelný nejen pro submerzní zkvašování definovaných substrátů, ale též pro zkvašování melasových substrátů povrchovým způsobem. S kmenem bylo dosaženo výtěžnosti 95,2 % kyseliny citronové monohydrátu při submerzní fermentaci sacharózy a 82,1 % při povrchovém zkvašování melasového cukru. cze
Anotace, referátIn the present invention there is disclosed a novel production strain of Aspergillus niger micro-organism whose morphology differs from that of the parenteral strain by change in sporulation color from black to light-brown, which achieves under identical conditions a higher percentage of elementary sugar conversion to citric acid and which is less sensitive to variation in substrate composition. The invented cultivated strain is usable not only for submerged fermentation of defined substrates but also for fermentation of molasses substrates by surface fermentation process. The yield achieved by employing this strain is 95.2 percent of citric acid monohydrate during saccharose submerged fermentation and 82.1 percent during surface fermentation of molasses sugar. eng
Souběžný názevProduction strain of Aspergillus niger micro-organism
Další system.sel.j.C 12N 001/14 MPT
Další system.sel.j.C 12N 001/14 MPT
Další system.sel.j.C 12N 015/01 MPT
Další system.sel.j.C 12P 007/48 MPT
Další system.sel.j.C 12R 001/68 MPT
Osobní jm.-sekund.oHotěk František Petrohrad (CZ) p
Osobní jm.-sekund.oPendl Jiří Plzeň (CZ) p
Osobní jm.-sekund.oPoláček Jiří Plzeň, Dominikánská 630112 z
Osobní jm.-sekund.oRečka Rudolf Kaznějov (CZ) p
Osobní jm.-sekund.oRůžičková Ludmila Horní Bříza (CZ) p
Osobní jm.-sekund.oČerný Václav Kaznějov (CZ) p
Korpor.,akce-sek.o.AKTIVA, A.S. Kaznějov (CZ) m
Zdroj.pův.katalog.CZ ÚPV 20000517
Zdroj.pův.katalog.CZ OLA001 20031107
Sigla,sign.vlastn.OLA001 286529
Počet exemplářů1
Logická bázeB6
Katalogizátor20031107 SVK06 1838
Katalogizátor20060721 SVK06 1400