Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000286529
Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00028xxxx / 0002865xx / 000286529.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Formát | BK |
Návěští | -----nam--22--------450- |
Identif.č.záznamu | upv000286529 |
Datum+čas posl.zpr. | 20031107 |
Všeob.údaje zprac. | 19980810d2000----km-y0czey0103----ba |
Jazyk popisné jedn. | cze |
Země vydání dokum. | CZ |
Název a odpovědnost | Produkční kmen mikroorganismu Aspergillus niger Production strain of Aspergillus niger micro-organism |
Nakladatelské údaje | Praha Úřad průmyslového vlastnictví 2000 |
Obecné poznámky | Datum podání přihlášky: 19980810 |
Obecné poznámky | Datum zveřejnění přihlášky: 20000517 |
Obecné poznámky | Číslo přihlášky: 1998-2507 |
Anotace, referát | Byl vyšlechtěn nový produkční kmen Aspergillus niger, který se morfologicky odlišuje od parentálního změnou barvy sporulace z černé na světle hnědou, za stejných podmínek dosahuje vyšší procento konverze jednoduchých cukrů na kyselinu citronovou a je méně citlivý na kolísání složení substrátu. Kmen je použitelný nejen pro submerzní zkvašování definovaných substrátů, ale též pro zkvašování melasových substrátů povrchovým způsobem. S kmenem bylo dosaženo výtěžnosti 95,2 % kyseliny citronové monohydrátu při submerzní fermentaci sacharózy a 82,1 % při povrchovém zkvašování melasového cukru. cze |
Anotace, referát | In the present invention there is disclosed a novel production strain of Aspergillus niger micro-organism whose morphology differs from that of the parenteral strain by change in sporulation color from black to light-brown, which achieves under identical conditions a higher percentage of elementary sugar conversion to citric acid and which is less sensitive to variation in substrate composition. The invented cultivated strain is usable not only for submerged fermentation of defined substrates but also for fermentation of molasses substrates by surface fermentation process. The yield achieved by employing this strain is 95.2 percent of citric acid monohydrate during saccharose submerged fermentation and 82.1 percent during surface fermentation of molasses sugar. eng |
Souběžný název | Production strain of Aspergillus niger micro-organism |
Další system.sel.j. | C 12N 001/14 MPT |
Další system.sel.j. | C 12N 001/14 MPT |
Další system.sel.j. | C 12N 015/01 MPT |
Další system.sel.j. | C 12P 007/48 MPT |
Další system.sel.j. | C 12R 001/68 MPT |
Osobní jm.-sekund.o | Hotěk František Petrohrad (CZ) p |
Osobní jm.-sekund.o | Pendl Jiří Plzeň (CZ) p |
Osobní jm.-sekund.o | Poláček Jiří Plzeň, Dominikánská 630112 z |
Osobní jm.-sekund.o | Rečka Rudolf Kaznějov (CZ) p |
Osobní jm.-sekund.o | Růžičková Ludmila Horní Bříza (CZ) p |
Osobní jm.-sekund.o | Černý Václav Kaznějov (CZ) p |
Korpor.,akce-sek.o. | AKTIVA, A.S. Kaznějov (CZ) m |
Zdroj.pův.katalog. | CZ ÚPV 20000517 |
Zdroj.pův.katalog. | CZ OLA001 20031107 |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 286529 |
Počet exemplářů | 1 |
Logická báze | B6 |
Katalogizátor | 20031107 SVK06 1838 |
Katalogizátor | 20060721 SVK06 1400 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.