Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000287221
Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00028xxxx / 0002872xx / 000287221.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Formát | BK |
Návěští | -----nam--22--------450- |
Identif.č.záznamu | upv000287221 |
Datum+čas posl.zpr. | 20031107 |
Všeob.údaje zprac. | 19990701d2000----km-y0czey0103----ba |
Jazyk popisné jedn. | cze |
Země vydání dokum. | CZ |
Název a odpovědnost | Způsob výroby lihu bez vzniku výpalků Process for preparing spirit without formation of alcohol stillage |
Nakladatelské údaje | Praha Úřad průmyslového vlastnictví 2000 |
Obecné poznámky | Datum podání přihlášky: 19990701 |
Obecné poznámky | Datum zveřejnění přihlášky: 20001011 |
Obecné poznámky | Číslo přihlášky: 1999-2389 |
Anotace, referát | Při způsobu se zpracovávají obilí, řepa nebo brambory. Rozemleté obilí se smísí nejprve s vodou a po přídavku ztekucovacího a zcukřovacího enzymu se vzniklá zápara podrobí kvašení, řepa cukrovka se po nakrouhání podrobí kvašení a brambory se po rozdrcení a zcukření škrobu jako v případě obilí podrobí kvašení. Prokvašená zápara se zfiltruje za podmínek přetlaku na straně suspenze, filtrát se vede k destilaci a filtrační koláč se předsuší v sušárně za teploty vyšší než je teplota varu vody za použitého tlaku, odkud se předsušením vypuzené zbytky lihu s vodou vedou k následnému ochlazení a zkapalnění a dále se vedou k destilaci, přičemž lihu zbavený filtrační koláč se poté dosuší v koncové sušárně. cze |
Anotace, referát | The invented process is characterized by treatment of cereals, sugar beet or potatoes. Ground cereals is first mixed with water and after addition of a liquefying and sugar-forming enzyme the obtained grain mash is subjected to fermentation and potatoes after being crushed and starch saccharified are subjected also as grain to fermentation. Fermented mash is then filtered off under overpressure conditions on the side of suspension, filtrate is removed for distillation and filter cake is pre-dried in a drier at temperature being higher than water boiling temperature and under the pressure used. Spirit residues expelled by predrying and water are then cooled down, liquefied and distilled, whereby the spirit-free filter cake is subsequently dried in a terminal drier. eng |
Souběžný název | Process for preparing spirit without formation of alcohol stillage |
Další system.sel.j. | A 23K 001/06 MPT |
Další system.sel.j. | C 12F 003/00 MPT |
Osobní jm.-sekund.o | Langrová Irena Plzeň, Riegrova 130111 z |
Osobní jm.-sekund.o | ŠAŠEK KAREL Praha (CZ) m |
Osobní jm.-sekund.o | Šašek Karel Praha (CZ) p |
Zdroj.pův.katalog. | CZ ÚPV 20001011 |
Zdroj.pův.katalog. | CZ OLA001 20031107 |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 287221 |
Počet exemplářů | 1 |
Logická báze | B6 |
Katalogizátor | 20031107 SVK06 1840 |
Katalogizátor | 20060721 SVK06 1400 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.