Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000287236
Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00028xxxx / 0002872xx / 000287236.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Formát | BK |
Návěští | -----nam--22--------450- |
Identif.č.záznamu | upv000287236 |
Datum+čas posl.zpr. | 20031107 |
Všeob.údaje zprac. | 19931130d2000----km-y0czey0103----ba |
Jazyk popisné jedn. | cze |
Země vydání dokum. | CZ |
Název a odpovědnost | Způsob tepelného zpracování volně ložených potravinových produktů, zejména zeleniny a zařízení k provádění tohoto způsobu Heat treatment process of bulk foodstuff products, particularly vegetables and apparatus for making the same |
Nakladatelské údaje | Praha Úřad průmyslového vlastnictví 2000 |
Obecné poznámky | Datum oznámení zápisu: 19921207 |
Obecné poznámky | Datum podání přihlášky: 19931130 |
Obecné poznámky | Datum zveřejnění přihlášky: 20001011 |
Obecné poznámky | Právo přednosti: FR 1992/9214987 |
Obecné poznámky | Číslo přihlášky: 1993-2591 |
Anotace, referát | Vegetables (4) are first heated under pressure (P1) being higher than atmospheric one (Po) with a heat-carrying medium to a temperature ranging from 100 to 120 degC, and are maintained at said temperature for a predetermined time interval. After finish of heating vegetables (4) are cooled prior transition from the Pressure (P1) to atmospheric pressure (Po) down by means of heat-removing medium with temperature ranging from 50 to 80 degC in order to achieve temperature (T2) thereof that is less than the water boiling point (To) under atmospheric pressure (Po). Subsequently they are cooled at atmospheric pressure down to 20 to 30 degC. The apparatus for making the above-described process consists of an enclosed chamber (1) being provided with both a means (17) for generating the pressure (P1) in the internal space thereof that is higher than atmospheric pressure (Po) and means for supplying a heat-carrying medium, whereby the chamber (1) is provided with an inlet (3) and outlet (8) holes adapted for continuous feed and transfer of vegetables (4) in and from the chamber (1). Between the holes (3, 8) there is arranged a belt conveyor (12) for transporting vegetables (4) through the chamber (1), whereby in the chamber (1) there are arranged zones (19, 28, 20) with means for supplying both the heat-carrying and heat-removing media that are connected to sprinkling units. eng |
Anotace, referát | Zelenina (4) se nejprve, za na ní působícího tlaku (P1), který je vyšší než atmosférický tlak (Po), ohřívá teplonosným médiem na teplotu (T1) v rozsahu 100 až 120 .degree.C, na této teplotě (T1) se udržuje po předem stanovený časový interval, po skončení ohřívání se zelenina (4), ještě před přechodem z tlaku (P1) na atmosférický tlak (Po), ochlazuje pomocí teploodvádějícího média o teplotě v rozsahu 50 až 80 .degree.C, aby u ní bylo dosaženo teploty (T2), která je nižší než teplota (To) varu vody za atmosférického tlaku (Po) a poté se při atmosférickém tlaku ochlazuje na 25 až 30 .degree.C. Zařízení sestává z uzavřené komory (1), opatřené jednak prostředkem (17) pro vytvoření tlaku (P1), který je vyšší než atmosférický tlak (Po), v jejím vnitřním prostoru, a jednak prostředky pro přivádění teplonosného média, přičemž komora (1) je opatřena vstupním (3) a výstupním otvorem (8), upravenými pro plynulý přísun a odsun zeleniny (4) do a z komory (1), mezi nimiž je uspořádán pásový dopravník (12), pro dopravu zeleniny (4) skrze komoru (1), přičemž v komoře (1) jsou uspořádány zóny (19, 28, 20) s prostředky pro přivádění teplonosného a teploodvádějícího média, napojenými na kropicí jednotky. cze |
Souběžný název | Heat treatment process of bulk foodstuff products, particularly vegetables and apparatus for making the same |
Další system.sel.j. | A 23B 007/00 MPT |
Další system.sel.j. | A 23L 001/01 MPT |
Další system.sel.j. | A 23L 003/18 MPT |
Další system.sel.j. | A 23N 012/00 MPT |
Osobní jm.-sekund.o | Jude Albert Renescure (FR) p |
Korpor.,akce-sek.o. | BONDUELLE Renescure (FR) m |
Korpor.,akce-sek.o. | PATENTSERVIS PRAHA Praha 4, Jívenská 1/1273, 14021 z |
Zdroj.pův.katalog. | CZ ÚPV 20001011 |
Zdroj.pův.katalog. | CZ OLA001 20031107 |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 287236 |
Počet exemplářů | 1 |
Logická báze | B6 |
Katalogizátor | 20031107 SVK06 1840 |
Katalogizátor | 20060721 SVK06 1400 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.