Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000287462

Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00028xxxx / 0002874xx / 000287462.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

FormátBK
Návěští-----nam--22--------450-
Identif.č.záznamuupv000287462
Datum+čas posl.zpr.20031107
Všeob.údaje zprac.19931217d2000----km-y0czey0103----ba
Jazyk popisné jedn.cze
Země vydání dokum.CZ
Název a odpovědnostZpůsob výroby piva Process for preparing beer
Nakladatelské údajePraha Úřad průmyslového vlastnictví 2000
Obecné poznámkyDatum oznámení zápisu: 19921231
Obecné poznámkyDatum podání přihlášky: 19931217
Obecné poznámkyDatum zveřejnění přihlášky: 20001115
Obecné poznámkyPrávo přednosti: DE 1992/4244595
Obecné poznámkyPrávo přednosti: DE 1992/4244596
Obecné poznámkyPrávo přednosti: DE 1992/4244597
Obecné poznámkyČíslo přihlášky: 1995-1726
Anotace, referátIn the present invention there is disclosed a continuous preparation process of beer, which process is characterized in that crushed raw materials containing starch and/or malt starting materials are mashed with water, whereby the mash is first heated in a reactor system to a temperature ranging from 75 to 85 degC. Then brewer's grains are separated from the mash, whereupon hop is added to the mash and the mash is heated to a temperature ranging from 105 to 140 degC and under pressure of 1.2 to 3.6.10e5 Pa, whereupon evaporation under release of pressure, separation of cloudy substances and the mash cooling take place. Subsequently the mash is subjected to fermentation at a temperature ranging from 6 to 25 degC, under pressure of 1.5 to 2.10e5 Pa and in the presence of a biocatalyst. During fermentation a liquid medium is continuously withdrawn from a fermenter, it is centrifuged, heated up to temperature ranging 50 to 90 degC and divided in two partial flows, wherefrom the first flow is cooled down and returned back to the fermenter and the other flow is subjected to either partial or complete removal of alcohol. eng
Anotace, referátZpůsob kontinuální výroby piva, při kterém se rozdrcené suroviny obsahující škrob, a/nebo sladované suroviny vystírají vodou, přičemž se zápara nejdříve zahřívá v systému reaktorů na 75 až 85 .degree.C, ze zápary se oddělí mláto, načež se zápara chmelí a zahřívá na teplotu 105 až 140 .degree.C za tlaku 1,2 až 3,6.10.sup.5.n. Pa, načež následuje odpařování za uvolnění z tlaku, oddělení zákalových látek a ochlazení zápary, potom se zápara zkvašuje při 6 až 25 .degree.C za tlaku 1,5 až 2.10.sup.5.n. Pa v přítomnosti biokatalyzátoru. Během kvašení se kontinuálně odtahuje z fermentoru kapalné médium, odstřeďuje se, zahřívá se na 50 až 90 .degree.C a rozděluje se na dva dílčí proudy piva, z nichž první proud se chladí a vrací do fermentoru a druhý se podrobuje částečnému nebo úplnému odalkoholizování. cze
Souběžný názevProcess for preparing beer
Další system.sel.j.C 12C 007/00 MPT
Další system.sel.j.C 12C 011/07 MPT
Další system.sel.j.C 12C 012/04 MPT
Osobní jm.-sekund.oBodmer Roland Nidderau (DE) p
Osobní jm.-sekund.oBönsch Rudolf Nackenheim (DE) p
Osobní jm.-sekund.oDziondziak Klaus Pinneberg (DE) p
Osobní jm.-sekund.oEichelsbacher Michael Mainz (DE) p
Osobní jm.-sekund.oMitschke Peter Maintal (DE) p
Osobní jm.-sekund.oSander Ulrich Friedrichsdorf (DE) p
Osobní jm.-sekund.oSchlichting Eberhard Wehrheim (DE) p
Osobní jm.-sekund.oČermák Karel Praha 1, Národní tř. 3211000 z
Korpor.,akce-sek.o.METALLGESELLSCHAFT AKTIENGESELLSCHAFT Frankfurt am Main (DE) m
Zdroj.pův.katalog.CZ ÚPV 20001115
Zdroj.pův.katalog.CZ OLA001 20031107
Sigla,sign.vlastn.OLA001 287462
Počet exemplářů1
Logická bázeB6
Katalogizátor20031107 SVK06 1841
Katalogizátor20060721 SVK06 1400