Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000287462
Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00028xxxx / 0002874xx / 000287462.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Formát | BK |
Návěští | -----nam--22--------450- |
Identif.č.záznamu | upv000287462 |
Datum+čas posl.zpr. | 20031107 |
Všeob.údaje zprac. | 19931217d2000----km-y0czey0103----ba |
Jazyk popisné jedn. | cze |
Země vydání dokum. | CZ |
Název a odpovědnost | Způsob výroby piva Process for preparing beer |
Nakladatelské údaje | Praha Úřad průmyslového vlastnictví 2000 |
Obecné poznámky | Datum oznámení zápisu: 19921231 |
Obecné poznámky | Datum podání přihlášky: 19931217 |
Obecné poznámky | Datum zveřejnění přihlášky: 20001115 |
Obecné poznámky | Právo přednosti: DE 1992/4244595 |
Obecné poznámky | Právo přednosti: DE 1992/4244596 |
Obecné poznámky | Právo přednosti: DE 1992/4244597 |
Obecné poznámky | Číslo přihlášky: 1995-1726 |
Anotace, referát | In the present invention there is disclosed a continuous preparation process of beer, which process is characterized in that crushed raw materials containing starch and/or malt starting materials are mashed with water, whereby the mash is first heated in a reactor system to a temperature ranging from 75 to 85 degC. Then brewer's grains are separated from the mash, whereupon hop is added to the mash and the mash is heated to a temperature ranging from 105 to 140 degC and under pressure of 1.2 to 3.6.10e5 Pa, whereupon evaporation under release of pressure, separation of cloudy substances and the mash cooling take place. Subsequently the mash is subjected to fermentation at a temperature ranging from 6 to 25 degC, under pressure of 1.5 to 2.10e5 Pa and in the presence of a biocatalyst. During fermentation a liquid medium is continuously withdrawn from a fermenter, it is centrifuged, heated up to temperature ranging 50 to 90 degC and divided in two partial flows, wherefrom the first flow is cooled down and returned back to the fermenter and the other flow is subjected to either partial or complete removal of alcohol. eng |
Anotace, referát | Způsob kontinuální výroby piva, při kterém se rozdrcené suroviny obsahující škrob, a/nebo sladované suroviny vystírají vodou, přičemž se zápara nejdříve zahřívá v systému reaktorů na 75 až 85 .degree.C, ze zápary se oddělí mláto, načež se zápara chmelí a zahřívá na teplotu 105 až 140 .degree.C za tlaku 1,2 až 3,6.10.sup.5.n. Pa, načež následuje odpařování za uvolnění z tlaku, oddělení zákalových látek a ochlazení zápary, potom se zápara zkvašuje při 6 až 25 .degree.C za tlaku 1,5 až 2.10.sup.5.n. Pa v přítomnosti biokatalyzátoru. Během kvašení se kontinuálně odtahuje z fermentoru kapalné médium, odstřeďuje se, zahřívá se na 50 až 90 .degree.C a rozděluje se na dva dílčí proudy piva, z nichž první proud se chladí a vrací do fermentoru a druhý se podrobuje částečnému nebo úplnému odalkoholizování. cze |
Souběžný název | Process for preparing beer |
Další system.sel.j. | C 12C 007/00 MPT |
Další system.sel.j. | C 12C 011/07 MPT |
Další system.sel.j. | C 12C 012/04 MPT |
Osobní jm.-sekund.o | Bodmer Roland Nidderau (DE) p |
Osobní jm.-sekund.o | Bönsch Rudolf Nackenheim (DE) p |
Osobní jm.-sekund.o | Dziondziak Klaus Pinneberg (DE) p |
Osobní jm.-sekund.o | Eichelsbacher Michael Mainz (DE) p |
Osobní jm.-sekund.o | Mitschke Peter Maintal (DE) p |
Osobní jm.-sekund.o | Sander Ulrich Friedrichsdorf (DE) p |
Osobní jm.-sekund.o | Schlichting Eberhard Wehrheim (DE) p |
Osobní jm.-sekund.o | Čermák Karel Praha 1, Národní tř. 3211000 z |
Korpor.,akce-sek.o. | METALLGESELLSCHAFT AKTIENGESELLSCHAFT Frankfurt am Main (DE) m |
Zdroj.pův.katalog. | CZ ÚPV 20001115 |
Zdroj.pův.katalog. | CZ OLA001 20031107 |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 287462 |
Počet exemplářů | 1 |
Logická báze | B6 |
Katalogizátor | 20031107 SVK06 1841 |
Katalogizátor | 20060721 SVK06 1400 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.