Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000289500
Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00028xxxx / 0002895xx / 000289500.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Formát | BK |
Návěští | -----nam--22--------450- |
Identif.č.záznamu | upv000289500 |
Datum+čas posl.zpr. | 20031107 |
Všeob.údaje zprac. | 19940921d2002----km-y0czey0103----ba |
Jazyk popisné jedn. | cze |
Země vydání dokum. | CZ |
Název a odpovědnost | Způsob výroby aromatizačního prostředku Process for preparing aromatizing composition |
Nakladatelské údaje | Praha Úřad průmyslového vlastnictví 2002 |
Obecné poznámky | Datum oznámení zápisu: 19930921 |
Obecné poznámky | Datum podání přihlášky: 19940921 |
Obecné poznámky | Datum zveřejnění přihlášky: 20020213 |
Obecné poznámky | Právo přednosti: CH 1993/2836 |
Obecné poznámky | Číslo přihlášky: 1994-2309 |
Anotace, referát | The present invention relates to a process for preparing an aromatizing composition. The preparation process is characterized by fermenting a material being rich in protein, such as cooked pulse seeds, together with Bacillus subtilis strain or Bacillus natto strain, whereby 0.5 to 2 percent by volume of a culture containing 5.10e7 to 10e9 germs of the given strain per one milliliter are added to said material being rich in protein, further maintaining fermentation of the material being rich in protein for a period of 1 to 7 days at a temperature ranging from 30 to 45 degC under simultaneous aeration with moist air, preparing a mixture containing the fermented material, at least one reducing sugar and water, subjecting the mixture to a reaction by heating thereof to a temperature in the range of 80 to 150 degC with a dwell for a period of 1 minute to 4 hours and finally drying the obtained reaction product. eng |
Anotace, referát | Způsob výroby aromatizačního prostředku, ve kterém se fermentuje materiál bohatý na protein, kterým jsou například vařená luštěninová semena, s kmenem Bacillus subtilis nebo Bacillus natto, přičemž se k materiálu bohatému na protein přidá 0,5 až 2 % objemových kultury obsahující 5.10.sup.7.n. až 10.sup.9.n. zárodků daného kmene na mililitr a poté se materiál bohatý na protein ponechá, aby fermentoval po dobu 1 až 7 dní při teplotě 30 až 45 .degree.C za současného provzdušňování vlhkým vzduchem, potom se připraví směs obsahující fermentovaný materiál, alespoň jeden redukující cukr a vodu, tato směs se podrobí reakci zahřátím na teplotu 80 až 150 .degree.C po dobu 1 minuty až 4 hodin a reakční produkt se suší. cze |
Souběžný název | Process for preparing aromatizing composition |
Další system.sel.j. | A 23L 001/23 MPT |
Osobní jm.-sekund.o | Heyland Sven Weiningen (DE) p |
Osobní jm.-sekund.o | Ho Dac Thang Le Mont S/Lausanne (CH) p |
Osobní jm.-sekund.o | Hose Hugh Treycovagnes (GB) p |
Osobní jm.-sekund.o | Korejzová Zdeňka Praha 1, Spálená 2911000 z |
Osobní jm.-sekund.o | Wood Robert Dustan Lausanne (GB) p |
Korpor.,akce-sek.o. | SOCIETE DES PRODUITS NESTLE S. A. Vevey (CH) m |
Zdroj.pův.katalog. | CZ ÚPV 20020213 |
Zdroj.pův.katalog. | CZ OLA001 20031107 |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 289500 |
Počet exemplářů | 1 |
Logická báze | B6 |
Katalogizátor | 20031107 SVK06 1845 |
Katalogizátor | 20060721 SVK06 1402 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.