Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000289500

Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00028xxxx / 0002895xx / 000289500.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

FormátBK
Návěští-----nam--22--------450-
Identif.č.záznamuupv000289500
Datum+čas posl.zpr.20031107
Všeob.údaje zprac.19940921d2002----km-y0czey0103----ba
Jazyk popisné jedn.cze
Země vydání dokum.CZ
Název a odpovědnostZpůsob výroby aromatizačního prostředku Process for preparing aromatizing composition
Nakladatelské údajePraha Úřad průmyslového vlastnictví 2002
Obecné poznámkyDatum oznámení zápisu: 19930921
Obecné poznámkyDatum podání přihlášky: 19940921
Obecné poznámkyDatum zveřejnění přihlášky: 20020213
Obecné poznámkyPrávo přednosti: CH 1993/2836
Obecné poznámkyČíslo přihlášky: 1994-2309
Anotace, referátThe present invention relates to a process for preparing an aromatizing composition. The preparation process is characterized by fermenting a material being rich in protein, such as cooked pulse seeds, together with Bacillus subtilis strain or Bacillus natto strain, whereby 0.5 to 2 percent by volume of a culture containing 5.10e7 to 10e9 germs of the given strain per one milliliter are added to said material being rich in protein, further maintaining fermentation of the material being rich in protein for a period of 1 to 7 days at a temperature ranging from 30 to 45 degC under simultaneous aeration with moist air, preparing a mixture containing the fermented material, at least one reducing sugar and water, subjecting the mixture to a reaction by heating thereof to a temperature in the range of 80 to 150 degC with a dwell for a period of 1 minute to 4 hours and finally drying the obtained reaction product. eng
Anotace, referátZpůsob výroby aromatizačního prostředku, ve kterém se fermentuje materiál bohatý na protein, kterým jsou například vařená luštěninová semena, s kmenem Bacillus subtilis nebo Bacillus natto, přičemž se k materiálu bohatému na protein přidá 0,5 až 2 % objemových kultury obsahující 5.10.sup.7.n. až 10.sup.9.n. zárodků daného kmene na mililitr a poté se materiál bohatý na protein ponechá, aby fermentoval po dobu 1 až 7 dní při teplotě 30 až 45 .degree.C za současného provzdušňování vlhkým vzduchem, potom se připraví směs obsahující fermentovaný materiál, alespoň jeden redukující cukr a vodu, tato směs se podrobí reakci zahřátím na teplotu 80 až 150 .degree.C po dobu 1 minuty až 4 hodin a reakční produkt se suší. cze
Souběžný názevProcess for preparing aromatizing composition
Další system.sel.j.A 23L 001/23 MPT
Osobní jm.-sekund.oHeyland Sven Weiningen (DE) p
Osobní jm.-sekund.oHo Dac Thang Le Mont S/Lausanne (CH) p
Osobní jm.-sekund.oHose Hugh Treycovagnes (GB) p
Osobní jm.-sekund.oKorejzová Zdeňka Praha 1, Spálená 2911000 z
Osobní jm.-sekund.oWood Robert Dustan Lausanne (GB) p
Korpor.,akce-sek.o.SOCIETE DES PRODUITS NESTLE S. A. Vevey (CH) m
Zdroj.pův.katalog.CZ ÚPV 20020213
Zdroj.pův.katalog.CZ OLA001 20031107
Sigla,sign.vlastn.OLA001 289500
Počet exemplářů1
Logická bázeB6
Katalogizátor20031107 SVK06 1845
Katalogizátor20060721 SVK06 1402