Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000289854
Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00028xxxx / 0002898xx / 000289854.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Formát | BK |
Návěští | -----nam--22--------450- |
Identif.č.záznamu | upv000289854 |
Datum+čas posl.zpr. | 20031107 |
Všeob.údaje zprac. | 19950721d2002----km-y0czey0103----ba |
Jazyk popisné jedn. | cze |
Země vydání dokum. | CZ |
Název a odpovědnost | Způsob výroby strukturačního činidla pro mléčné produkty a způsob výroby těchto produktů se zlepšenou strukturou Process for preparing texturizing agent for dairy products, process for preparing such diary products with enhanced structure |
Nakladatelské údaje | Praha Úřad průmyslového vlastnictví 2002 |
Obecné poznámky | Datum oznámení zápisu: 19940813 |
Obecné poznámky | Datum podání přihlášky: 19950721 |
Obecné poznámky | Datum zveřejnění přihlášky: 20020417 |
Obecné poznámky | Právo přednosti: EP 1994/94112683 |
Obecné poznámky | Číslo přihlášky: 1995-1899 |
Anotace, referát | A process for preparing texturizing agent for dairy products comprises preparation of a milk-based raw material containing casein and whey proteins in a casein : whey protein ratio of from 70 : 30 to 40 : 60, and a selective adjustment of the obtained mixture pH to a value ranging from 6.1 to 6.7 by addition of an acidifying agent. Subsequently the mixture is subjected to heat treatment at a temperature of from 70 to 95 degC for a period of 1 to 15 minutes to obtain a casein and whey protein co-precipitate-containing mixture and so that the co-precipitate-containing mixture has a pH of from 6.1 to 6.7 and after heat-treating to obtain the co-precipitate-containing mixture. Then the mixture can be selectively subjected to high shear and in the end it is dried up. When preparing diary products, 2 to 5 percent by weight of so prepared texturizing agent are introduced is these products. eng |
Anotace, referát | Způsob výroby strukturačního činidla pro mléčné produkty spočívá v tom, že se připraví mléčná surovina, obsahující kasein a bílkoviny syrovátky v hmotnostním poměru kaseinu a bílkovin syrovátky 70:30 až 40:60, dále je hodnota pH podle volby upravena na 6,1 až 6,7 přídavkem okyselujícího činidla, směs je podrobena tepelné úpravě při 70 až 95 .degree.C po dobu 1 až 15 minut k vytvoření směsných sraženin, směs je podle volby podrobena vysokému střihu a je vysušena. Při způsobu výroby mléčných produktů se do těchto produktů zavádí 2 až 6 % hmotn. takto vyrobeného strukturačního činidla. cze |
Souběžný název | Process for preparing texturizing agent for dairy products, process for preparing such diary products with enhanced structure |
Další system.sel.j. | A 23C 009/13 MPT |
Další system.sel.j. | A 23C 009/15 MPT |
Další system.sel.j. | A 23C 019/05 MPT |
Další system.sel.j. | A 23C 021/06 MPT |
Další system.sel.j. | A 23G 009/02 MPT |
Další system.sel.j. | A 23J 003/08 MPT |
Osobní jm.-sekund.o | Bisson Jean Pierre Caen (FR) p |
Osobní jm.-sekund.o | Korejzová Zdeňka Praha 1, Spálená 2911000 z |
Osobní jm.-sekund.o | Prella Giovanni Vercelli (IT) p |
Korpor.,akce-sek.o. | SOCIETE DES PRODUITS NESTLE S. A. Vevey (CH) m |
Zdroj.pův.katalog. | CZ ÚPV 20020417 |
Zdroj.pův.katalog. | CZ OLA001 20031107 |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 289854 |
Počet exemplářů | 1 |
Logická báze | B6 |
Katalogizátor | 20031107 SVK06 1846 |
Katalogizátor | 20060721 SVK06 1402 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.