Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000289950

Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00028xxxx / 0002899xx / 000289950.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

FormátBK
Návěští-----nam--22--------450-
Identif.č.záznamuupv000289950
Datum+čas posl.zpr.20031107
Všeob.údaje zprac.19941102d2002----km-y0czey0103----ba
Jazyk popisné jedn.cze
Země vydání dokum.CZ
Název a odpovědnostZpůsob výroby mléčných výrobků a zařízení k provádění tohoto způsobu Process for the production of dairy products and apparatus for making the same
Nakladatelské údajePraha Úřad průmyslového vlastnictví 2002
Obecné poznámkyDatum oznámení zápisu: 19931103
Obecné poznámkyDatum podání přihlášky: 19941102
Obecné poznámkyDatum zveřejnění přihlášky: 20020515
Obecné poznámkyPrávo přednosti: FR 1993/9313071
Obecné poznámkyČíslo přihlášky: 1996-1158
Anotace, referátIn the present invention there is disclosed a process for the production of diary products from a liquid retentate, wherein the process comprises the following steps: subjecting milk to ultrafiltration to produce liquid retentate; subjecting the retentate to maturation; subjecting the matured retentate to homogenization; pressurizing the homogenized retentate; passing the homogenized liquid retentate along a liquid flow path; at a transverse boundary along the flow path, subjecting the pressurized liquid retentate to a plurality of orifices that have their respective axes angularly offset relative to the direction of the flow path; emitting jets from the orifices that diverge relative to the direction of the flow path, as a result of the angular offset, for immediately converting the phase of the liquid retentate to a coagulated gel, without the presence of a coagulating agent; decompressing the gel at outlets of the orifices; expanding the gel in a fixed volume tube to cause further conversion of the gel to a homogeneous thickened paste that is substantially free of liquid; and slicing the paste, having a final desired consistency, upon exit from the fixed volume tube. In order to convert a retentate liquid phase to a solid phase the retentate or a liquid casein is passed in an apparatus for preparing the diary products through at least one mechanism (8) formed in the form of a plate being provided with a plurality of openings (9). eng
Anotace, referátU způsobu výroby mléčných výrobků z kapalného retentátu, pocházejícího z ultrafiltrace mléka, se retentát podrobuje konvenčním způsobem zrání a homogenizaci. Homogenizovaný retentát se podrobuje působení tlaku, stlačený retentát se vystavuje působení většího počtu směrových otvorů pro převedení kapalného retentátu na koagulovaný gel, tento gel se podrobuje expandování, expandovaný gel se převádí na homogenní pastu, která je v podstatě prosta kapaliny, načež se tato pasta vytvarovává a krájí na části. U zařízení na výrobu mléčných výrobků pak za účelem dosažení přechodu z kapalné fáze na pevnou fázi prochází retentát nebo kapalná sýrovina alespoň jedním ústrojím (8), vytvořeným ve tvaru desky, opatřené větším počtem otvorů (9). cze
Souběžný názevProcess for the production of dairy products and apparatus for making the same
Další system.sel.j.A 01J 025/00 MPT
Další system.sel.j.A 23C 019/02 MPT
Další system.sel.j.A 23C 019/04 MPT
Osobní jm.-sekund.oBreton Christian Montfaucon-sur-Moine (FR) p
Osobní jm.-sekund.oDauloudet André Niafles (FR) p
Osobní jm.-sekund.oSauvion Patrick Montigne-sur-Moine (FR) p
Osobní jm.-sekund.oSpiess Bernard Montfaucon-sur-Moine (FR) p
Osobní jm.-sekund.oČermák Karel Praha 1, Národní 3211000 z
Korpor.,akce-sek.o.CELIA Caron (FR) m
Zdroj.pův.katalog.CZ ÚPV 20020515
Zdroj.pův.katalog.CZ OLA001 20031107
Sigla,sign.vlastn.OLA001 289950
Počet exemplářů1
Logická bázeB6
Katalogizátor20031107 SVK06 1846
Katalogizátor20060721 SVK06 1402