Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000290660

Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002906xx / 000290660.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

FormátBK
Návěští-----nam--22--------450-
Identif.č.záznamuupv000290660
Datum+čas posl.zpr.20031107
Všeob.údaje zprac.19940616d2002----km-y0czey0103----ba
Jazyk popisné jedn.cze
Země vydání dokum.CZ
Název a odpovědnostVícedílná forma na pečení a způsob výroby pečeného výrobku Multipart baking mold and process for producing a baked article
Nakladatelské údajePraha Úřad průmyslového vlastnictví 2002
Obecné poznámkyDatum oznámení zápisu: 19930617
Obecné poznámkyDatum podání přihlášky: 19940616
Obecné poznámkyDatum zveřejnění přihlášky: 20020911
Obecné poznámkyPrávo přednosti: AT 1993/1192
Obecné poznámkyČíslo přihlášky: 1995-3320
Anotace, referátThe present invention relates to a multipart baking mold for preparing a baked article from a wafer dough or another dough for baking, particularly ice-cream cone, the mold comprising a mold upper part (8) formed with a mold plate (1, 2) and a mold core (2, 13) mounted on said mold plate (1, 2), and a mold lower part (5, 17) provided with a recess (4, 18) intended for receiving the core (2, 13) in the mold closed position. A ring-shaped component (6, 15) encircles a guide cylinder (3, 14) in the region of the mold core (2, 13) base and is relatively movable in axial direction thereto against force of springs (7, 16). In a mold intended for baking an ice-cream cone, said ring-shaped component (6, 15) with a drop catcher projecting as a collar can have upper contour of the cone on the face and on inner side an approximate contour with steam vents (20). Preparation process starts by filling a dough, closing the mold until the ring-shaped component (6, 15) bears against edge of the recess (4, 18), optional a short pre-baking, immediate introduction of the core (2, 13) in a final position for a short time, main baking with the mold core (2, 13) being slightly pulled in and in the end compressing by shifting the core (2, 13) in final position in which the final baking takes place. eng
Anotace, referátVícedílná forma na pečení pro výrobu pečeného výrobku z vaflového těsta nebo jiného těsta na pečení, zejména zmrzlinového kornoutku, zahrnuje horní díl (8) formy s deskou (1, 12) formy a jádro (2, 13) formy a spodní díl (5, 17) formy s vybráním (4, 18), do něhož se jádro (2, 13) při zavřené formě ponořuje. Prstencový díl (6, 15) formy obklopuje vodicí válec (3, 14) v oblasti paty jádra (2, 13) formy a je relativně k tomuto posuvný v axiálním směru proti pružinám (7, 16). Prstencový díl (6, 15) může u formy pro zmrzlinový kornoutek s límcovitě vyčnívajícím lapačem kapek mít na čelní straně jeho horní obrys a na vnitřní straně přibližně obrys s výpustěmi (20) pro páru. Způsob výroby začíná naplněním těsta, uzavíráním až prstencový díl (6, 15) formy dosedne na okraj vybrání (4, 18), případným krátkým předpečením, okamžitým zavedením tvarového tělesa (2, 13) na krátkou dobu do konečné polohy, hlavním pečením při opět poněkud vztaženým jádrem (2, 13) formy a konečně komprimováním pomocí posunutí jádra (2, 13) do konečné polohy, ve které se provede dopečení. cze
Souběžný názevMultipart baking mold and process for producing a baked article
Další system.sel.j.A 21B 005/02 MPT
Další system.sel.j.A 21C 015/02 MPT
Osobní jm.-sekund.oHAAS NADA Vídeň (AT) m
Osobní jm.-sekund.oHaas Nada Vídeň (AT) p
Osobní jm.-sekund.oČermák Karel Praha 1, Národní 3211000 z
Zdroj.pův.katalog.CZ ÚPV 20020911
Zdroj.pův.katalog.CZ OLA001 20031107
Sigla,sign.vlastn.OLA001 290660
Počet exemplářů1
Logická bázeB6
Katalogizátor20031107 SVK06 1847
Katalogizátor20060721 SVK06 1403