Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000290916
Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002909xx / 000290916.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Formát | BK |
Návěští | -----nam--22--------450- |
Identif.č.záznamu | upv000290916 |
Datum+čas posl.zpr. | 20031107 |
Všeob.údaje zprac. | 19940728d2002----km-y0czey0103----ba |
Jazyk popisné jedn. | cze |
Země vydání dokum. | CZ |
Název a odpovědnost | Způsob vzduchového třídění mouky, žitná mouka, moučná směs, těsto a pekárenské výrobky s obsahem žitné mouky Process for the air classification of a flour, rye-flour, flour blend, dough and bakery products, comprising the rye-flour |
Nakladatelské údaje | Praha Úřad průmyslového vlastnictví 2002 |
Obecné poznámky | Datum oznámení zápisu: 19930810 |
Obecné poznámky | Datum podání přihlášky: 19940728 |
Obecné poznámky | Datum zveřejnění přihlášky: 20021113 |
Obecné poznámky | Právo přednosti: EP 1993/93202347 |
Obecné poznámky | Číslo přihlášky: 1996-344 |
Anotace, referát | In the present invention there is disclosed a process for the classification of rye-flour, wherein the rye-flour has a protein content of less than 7 percent by weight, preferably less than 5 percent by weight of, which flour simultaneously has a reduced dietary fiber content, compared with ordinary rye-flour and wherein the flour has a particle size distribution such that at least 20 percent by weight of the particles have a size above 65 microns and more than 94 percent by weight of the particles have a size of less than 130 microns, or the rye-flour according to the present invention has a protein content of more than 12 percent by weight, preferably more than 13 percent by weight, more preferably more than 15 percent by weight, which flour simultaneously has: 1) an increased dietary fiber content of at least 10 percent when compared with ordinary rye-flour, 2) a particle size distribution such that at least 95 percent by weight thereof has a particle size below 64 microns and 3) an increased {alpha}-amylase activity by at least 10 percent if compared with an ordinary rye-flour. In the present invention there is also claimed a flour blend, and a dough for preparing bakery products as well as the bakery products per se. eng |
Anotace, referát | Způsob vzduchového třídění mouky, jímž se získá žitná mouka, která má obsah proteinů menší než 7, s výhodou menší než 5 % hmotnostních, přičemž zároveň má snížený obsah dietní vlákniny ve srovnání s běžnou žitnou moukou, a přičemž má rozložení velikosti částic takové, že alespoň 20 % hmotnostních částic má velikost větší než 65 .mi.m a více než 94 % hmotnostních částic má velikost menší než 130 .mi.m, nebo obsah proteinů větší než 12 % hmotnostních, výhodně větší než 13 % hmotnostních, zvláště výhodně větší než 15 % hmotnostních, přičemž tato mouka současně má: 1) zvýšený obsah dietní vlákniny alespoň o 10 % ve srovnání s běžnou žitnou moukou, 2) rozložení velikosti částic takové, že alespoň 95 % hmotnostních částic má velikost menší než 64 .mi.m, a 3) zvýšenou aktivitu .alfa. - amylázy alespoň o 10 % ve srovnání s běžnou žitnou moukou. Součást řešení tvoří také moučná směs a těsto pro přípravu pekárenských výrobků a pekárenské výrobky. cze |
Souběžný název | Process for the air classification of a flour, rye-flour, flour blend, dough and bakery products, comprising the rye-flour |
Další system.sel.j. | A 21D 006/00 MPT |
Další system.sel.j. | A 21D 013/06 MPT |
Osobní jm.-sekund.o | EGLE HANS 560 DE |
Osobní jm.-sekund.o | KNIEL BARBEL 560 DE |
Osobní jm.-sekund.o | WASSERMANN LUDWIG 560 DE |
Korpor.,akce-sek.o. | CSM NEDERLAND B.V. NL |
Zdroj.pův.katalog. | CZ ÚPV 20021113 |
Zdroj.pův.katalog. | CZ OLA001 20031107 |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 290916 |
Počet exemplářů | 1 |
Logická báze | B6 |
Katalogizátor | 20031107 SVK06 1847 |
Katalogizátor | 20060721 SVK06 1403 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.