Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000291067

Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002910xx / 000291067.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

FormátBK
Návěští-----nam--22--------450-
Identif.č.záznamuupv000291067
Datum+čas posl.zpr.20031107
Všeob.údaje zprac.19980205d2002----km-y0czey0103----ba
Jazyk popisné jedn.cze
Země vydání dokum.CZ
Název a odpovědnostBakterie Lactobacillus helveticus produkující kyselinu mléčnou, fermentovaný mléčný výrobek a způsob jeho výroby Lactobacillus helveticus bacterium producing lactic acid, fermented milk product and process for preparing thereof
Nakladatelské údajePraha Úřad průmyslového vlastnictví 2002
Obecné poznámkyDatum oznámení zápisu: 19970926
Obecné poznámkyDatum podání přihlášky: 19980205
Obecné poznámkyDatum zveřejnění přihlášky: 20021211
Obecné poznámkyPrávo přednosti: JP 1997/277949
Obecné poznámkyČíslo přihlášky: 2000-1082
Anotace, referátIn the present invention there is described a Lactobacillus helveticus bacterium producing lactic acid, having specific bacteriological properties, the bacteria, when cultured in a medium of animal milk containing 9 percent by weight solids of non-fat milk, producing tripeptides Val-Pro-Pro and Ile-Pro-Pro in an amount of 60 micrograms in terms of Val-Pro-Pro per ml of medium, and the bacteria exhibiting extracellular proteinase activity of not lower than 400U/ODi590. The Lactobacillus helveticus CM4 strain is deposited under deposition number FERM BP-6060). Described is also a fermented milk product containing bacteria producing lactic acid and tripeptide being selected from the group comprising Val-Pro-Pro and Ile-Pro-Pro and mixtures thereof. The fermented milk product is obtained by fermenting an animal milk with these lactic acid-producing bacteria. eng
Anotace, referátJe popsána bakterie Lactobacillus helveticus produkující kyselinu mléčnou, která má specifické bakteriologické vlastnosti, a kterážto bakterie, kultivuje-li se v médiu živočišného mléka obsahujícím 9 % hmot. sušiny netučného mléka, vytváří tripeptidy Val-Pro-Pro a Ile-Pro-Pro v množství 60 .mi.g ve smyslu obsahu Val-Pro-Pro na ml média. Bakterie projevuje aktivitu extracelulární proteázy ne nižší než 400 U/OD.sub.590.n.. Kmen Lactobacillus helveticus CM4 je uložen pod přírůstkovým číslem FERM BP-6060. Také je popsán fermentovaný mléčný výrobek, který obsahuje bakterie produkující kyselinu mléčnou a tripeptid zvolený ze skupiny zahrnující Val-Pro-Pro, Ile-Pro-Pro a jejich směsi. Fermentovaný mléčný výrobek se získá fermentací živočišného mléka těmito bakteriemi produkujícími kyselinu mléčnou. cze
Souběžný názevLactobacillus helveticus bacterium producing lactic acid, fermented milk product and process for preparing thereof
Další system.sel.j.A 23C 009/12 MPT
Další system.sel.j.C 12N 001/20 MPT
Další system.sel.j.C 12N 001/20 MPT
Další system.sel.j.C 12R 001/22 MPT
Osobní jm.-sekund.oIshida Yuu Tokyo (JP) p
Osobní jm.-sekund.oKawakami Natsue Yokohama-shi (JP) p
Osobní jm.-sekund.oYada Hirokazu Kawasaki-shi (JP) p
Osobní jm.-sekund.oYamamoto Naoyuki Sagamihara-shi (JP) p
Osobní jm.-sekund.oŠvorčík Otakar Praha 2, Hálkova 212000 z
Korpor.,akce-sek.o.CALPIS CO., LTD. Tokyo (JP) m
Zdroj.pův.katalog.CZ ÚPV 20021211
Zdroj.pův.katalog.CZ OLA001 20031107
Sigla,sign.vlastn.OLA001 291067
Počet exemplářů1
Logická bázeB6
Katalogizátor20031107 SVK06 1848
Katalogizátor20060721 SVK06 1403