Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000291067
Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002910xx / 000291067.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Formát | BK |
Návěští | -----nam--22--------450- |
Identif.č.záznamu | upv000291067 |
Datum+čas posl.zpr. | 20031107 |
Všeob.údaje zprac. | 19980205d2002----km-y0czey0103----ba |
Jazyk popisné jedn. | cze |
Země vydání dokum. | CZ |
Název a odpovědnost | Bakterie Lactobacillus helveticus produkující kyselinu mléčnou, fermentovaný mléčný výrobek a způsob jeho výroby Lactobacillus helveticus bacterium producing lactic acid, fermented milk product and process for preparing thereof |
Nakladatelské údaje | Praha Úřad průmyslového vlastnictví 2002 |
Obecné poznámky | Datum oznámení zápisu: 19970926 |
Obecné poznámky | Datum podání přihlášky: 19980205 |
Obecné poznámky | Datum zveřejnění přihlášky: 20021211 |
Obecné poznámky | Právo přednosti: JP 1997/277949 |
Obecné poznámky | Číslo přihlášky: 2000-1082 |
Anotace, referát | In the present invention there is described a Lactobacillus helveticus bacterium producing lactic acid, having specific bacteriological properties, the bacteria, when cultured in a medium of animal milk containing 9 percent by weight solids of non-fat milk, producing tripeptides Val-Pro-Pro and Ile-Pro-Pro in an amount of 60 micrograms in terms of Val-Pro-Pro per ml of medium, and the bacteria exhibiting extracellular proteinase activity of not lower than 400U/ODi590. The Lactobacillus helveticus CM4 strain is deposited under deposition number FERM BP-6060). Described is also a fermented milk product containing bacteria producing lactic acid and tripeptide being selected from the group comprising Val-Pro-Pro and Ile-Pro-Pro and mixtures thereof. The fermented milk product is obtained by fermenting an animal milk with these lactic acid-producing bacteria. eng |
Anotace, referát | Je popsána bakterie Lactobacillus helveticus produkující kyselinu mléčnou, která má specifické bakteriologické vlastnosti, a kterážto bakterie, kultivuje-li se v médiu živočišného mléka obsahujícím 9 % hmot. sušiny netučného mléka, vytváří tripeptidy Val-Pro-Pro a Ile-Pro-Pro v množství 60 .mi.g ve smyslu obsahu Val-Pro-Pro na ml média. Bakterie projevuje aktivitu extracelulární proteázy ne nižší než 400 U/OD.sub.590.n.. Kmen Lactobacillus helveticus CM4 je uložen pod přírůstkovým číslem FERM BP-6060. Také je popsán fermentovaný mléčný výrobek, který obsahuje bakterie produkující kyselinu mléčnou a tripeptid zvolený ze skupiny zahrnující Val-Pro-Pro, Ile-Pro-Pro a jejich směsi. Fermentovaný mléčný výrobek se získá fermentací živočišného mléka těmito bakteriemi produkujícími kyselinu mléčnou. cze |
Souběžný název | Lactobacillus helveticus bacterium producing lactic acid, fermented milk product and process for preparing thereof |
Další system.sel.j. | A 23C 009/12 MPT |
Další system.sel.j. | C 12N 001/20 MPT |
Další system.sel.j. | C 12N 001/20 MPT |
Další system.sel.j. | C 12R 001/22 MPT |
Osobní jm.-sekund.o | Ishida Yuu Tokyo (JP) p |
Osobní jm.-sekund.o | Kawakami Natsue Yokohama-shi (JP) p |
Osobní jm.-sekund.o | Yada Hirokazu Kawasaki-shi (JP) p |
Osobní jm.-sekund.o | Yamamoto Naoyuki Sagamihara-shi (JP) p |
Osobní jm.-sekund.o | Švorčík Otakar Praha 2, Hálkova 212000 z |
Korpor.,akce-sek.o. | CALPIS CO., LTD. Tokyo (JP) m |
Zdroj.pův.katalog. | CZ ÚPV 20021211 |
Zdroj.pův.katalog. | CZ OLA001 20031107 |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 291067 |
Počet exemplářů | 1 |
Logická báze | B6 |
Katalogizátor | 20031107 SVK06 1848 |
Katalogizátor | 20060721 SVK06 1403 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.