Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000291236

Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002912xx / 000291236.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

FormátBK
Návěští-----nam--22--------450-
Identif.č.záznamuupv000291236
Datum+čas posl.zpr.20031107
Všeob.údaje zprac.19940318d2003----km-y0czey0103----ba
Jazyk popisné jedn.cze
Země vydání dokum.CZ
Název a odpovědnostZpůsob výroby kvašeného sladového nápoje Process for preparing a fermented malt beverage
Nakladatelské údajePraha Úřad průmyslového vlastnictví 2003
Obecné poznámkyDatum oznámení zápisu: 19930323
Obecné poznámkyDatum podání přihlášky: 19940318
Obecné poznámkyDatum zveřejnění přihlášky: 20030115
Obecné poznámkyPrávo přednosti: US 1993/035805
Obecné poznámkyČíslo přihlášky: 1995-2487
Anotace, referátIn the present invention there is disclosed a process for preparing a fermented malt beverage wherein brewing materials are mashed with water and the resulting mash is heated and wort separated therefrom. The wort is boiled, cooled, and fermented and the beer is subjected to a finishing stage, which includes aging, to produce the final beverage. The improvement comprises subjecting the beer to a cold stage comprising rapidly cooling the beer, within less than 60 seconds, to a temperature of about its freezing point in such a manner that ice crystals are formed therein in an amount up to 5 percent by weight, preferably up to 2 percent by weight. The resulting cooled beer is then mixed for a short period, not exceeding 60 minutes, with beer slurry containing ice crystals, without any appreciable collateral increase in the amount of ice crystals in the resulting mixture. Finally, the so-treated beer is extracted from the mixture. eng
Anotace, referátZpůsob výroby kvašeného sladového nápoje, při němž se pivovarské materiály rmutují s vodou, získaný rmut se ohřívá a odděluje se od něj mladina, která se dále vaří, chladí a nechá se kvasit na pivo nebo mladé pivo, a nechá dozrávat. Pivo se podrobuje stupni zpracování chladem, ve kterém se pivo během méně než 60 s ochlazuje až na teplotu shodnou s jeho teplotou tuhnutí tak, že se zárodeční krystalky ledu vytváří jen v množství do 5 % hmotn., s výhodou do 2 % hmotn., načež se takto ochlazené pivo míchá méně než 60 minut se suspenzí piva obsahujícího krystaly ledu nebo na fluidním loži krystalů ledu bez zvýšení množství krystalů ledu ve výsledné směsi, načež se z takto zpracované směsi odděluje takto upravené pivo nebo mladé pivo. cze
Souběžný názevProcess for preparing a fermented malt beverage
Další system.sel.j.C 12H 001/08 MPT
Další system.sel.j.C 12H 001/16 MPT
Osobní jm.-sekund.oKrmenčík Václav Praha 7, Nad Štolou 1217000 z
Osobní jm.-sekund.oMurray Carneron R. London (CA) p
Osobní jm.-sekund.oVan Der Meer William John London (CA) p
Korpor.,akce-sek.o.LABATT BREWING COMPANY LIMITED London (CA) m
Zdroj.pův.katalog.CZ ÚPV 20030115
Zdroj.pův.katalog.CZ OLA001 20031107
Sigla,sign.vlastn.OLA001 291236
Počet exemplářů1
Logická bázeB6
Katalogizátor20031107 SVK06 1848
Katalogizátor20060721 SVK06 1403