Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000291236
Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002912xx / 000291236.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Formát | BK |
Návěští | -----nam--22--------450- |
Identif.č.záznamu | upv000291236 |
Datum+čas posl.zpr. | 20031107 |
Všeob.údaje zprac. | 19940318d2003----km-y0czey0103----ba |
Jazyk popisné jedn. | cze |
Země vydání dokum. | CZ |
Název a odpovědnost | Způsob výroby kvašeného sladového nápoje Process for preparing a fermented malt beverage |
Nakladatelské údaje | Praha Úřad průmyslového vlastnictví 2003 |
Obecné poznámky | Datum oznámení zápisu: 19930323 |
Obecné poznámky | Datum podání přihlášky: 19940318 |
Obecné poznámky | Datum zveřejnění přihlášky: 20030115 |
Obecné poznámky | Právo přednosti: US 1993/035805 |
Obecné poznámky | Číslo přihlášky: 1995-2487 |
Anotace, referát | In the present invention there is disclosed a process for preparing a fermented malt beverage wherein brewing materials are mashed with water and the resulting mash is heated and wort separated therefrom. The wort is boiled, cooled, and fermented and the beer is subjected to a finishing stage, which includes aging, to produce the final beverage. The improvement comprises subjecting the beer to a cold stage comprising rapidly cooling the beer, within less than 60 seconds, to a temperature of about its freezing point in such a manner that ice crystals are formed therein in an amount up to 5 percent by weight, preferably up to 2 percent by weight. The resulting cooled beer is then mixed for a short period, not exceeding 60 minutes, with beer slurry containing ice crystals, without any appreciable collateral increase in the amount of ice crystals in the resulting mixture. Finally, the so-treated beer is extracted from the mixture. eng |
Anotace, referát | Způsob výroby kvašeného sladového nápoje, při němž se pivovarské materiály rmutují s vodou, získaný rmut se ohřívá a odděluje se od něj mladina, která se dále vaří, chladí a nechá se kvasit na pivo nebo mladé pivo, a nechá dozrávat. Pivo se podrobuje stupni zpracování chladem, ve kterém se pivo během méně než 60 s ochlazuje až na teplotu shodnou s jeho teplotou tuhnutí tak, že se zárodeční krystalky ledu vytváří jen v množství do 5 % hmotn., s výhodou do 2 % hmotn., načež se takto ochlazené pivo míchá méně než 60 minut se suspenzí piva obsahujícího krystaly ledu nebo na fluidním loži krystalů ledu bez zvýšení množství krystalů ledu ve výsledné směsi, načež se z takto zpracované směsi odděluje takto upravené pivo nebo mladé pivo. cze |
Souběžný název | Process for preparing a fermented malt beverage |
Další system.sel.j. | C 12H 001/08 MPT |
Další system.sel.j. | C 12H 001/16 MPT |
Osobní jm.-sekund.o | Krmenčík Václav Praha 7, Nad Štolou 1217000 z |
Osobní jm.-sekund.o | Murray Carneron R. London (CA) p |
Osobní jm.-sekund.o | Van Der Meer William John London (CA) p |
Korpor.,akce-sek.o. | LABATT BREWING COMPANY LIMITED London (CA) m |
Zdroj.pův.katalog. | CZ ÚPV 20030115 |
Zdroj.pův.katalog. | CZ OLA001 20031107 |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 291236 |
Počet exemplářů | 1 |
Logická báze | B6 |
Katalogizátor | 20031107 SVK06 1848 |
Katalogizátor | 20060721 SVK06 1403 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.