Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000291295

Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002912xx / 000291295.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

FormátBK
Návěští-----nam--22--------450-
Identif.č.záznamuupv000291295
Datum+čas posl.zpr.20031107
Všeob.údaje zprac.19960522d2003----km-y0czey0103----ba
Jazyk popisné jedn.cze
Země vydání dokum.CZ
Název a odpovědnostVýrobky typu taveného sýra a způsob jejich výroby Processed-cheese type products and process for producing thereof
Nakladatelské údajePraha Úřad průmyslového vlastnictví 2003
Obecné poznámkyDatum oznámení zápisu: 19950526
Obecné poznámkyDatum podání přihlášky: 19960522
Obecné poznámkyDatum zveřejnění přihlášky: 20030115
Obecné poznámkyPrávo přednosti: EP 1995/95201386
Obecné poznámkyČíslo přihlášky: 1997-3736
Anotace, referátThe present invention relates to a process for preparing a processed-cheese type product having a crumbly texture that is free of polysaccharide texturing agent and gelatin, including the steps of: a) preparing an aqueous composition containing milk protein and water in a weight ratio of from 1:2 to 1:10, wherein the pH is set to 4.4 to 5.0, preferably 4.5 to 4.8 to cause precipitation of protein; b) incorporating emulsifying salts to cause an increase in pH and to obtain a pH of 4.8 to 5.3, preferably 4.9 to 5.2; c) subjecting the mixture to heat treatment being at least sufficient to pasteurize it and passing it through a homogenizer; and d) packing the resulting mixture at a temperature of at least 65 degC, provides a product with a crumbly texture like fresh cheese or white cheese while it has the storage life of at least 1 month at ambient temperature that is typical for processed cheeses. As milk protein source, materials with good storage life can be employed. Use of cheese as starting material is not required. Also provided is such a product with crumbly texture and good storage life, having St10 value of 150 to 1500 g and pH of 4.8 to 5.3 that is free of polysaccharide texturing agent and gelatin. The product comprises 0 to 65 percent of dispersed fat phase and 35 to 100 percent of continuous aqueous phase, the aqueous phase containing milk protein and water in a weight ratio of 1:2 to 1:10. The dissolved protein content is less than 40 percent based on the total amount of protein. eng
Anotace, referátZpůsob výroby výrobků typu taveného sýra, které mají drobivou strukturu a neobsahují polysacharidové strukturační činidlo a želatinu, spočívá v tom, že se a) připraví vodná směs obsahující mléčný protein a vodu v hmotnostním poměru 1:2 až 1:10, hodnota pH se nastaví na 4,4 až 5,0, s výhodou 4,5 až 4,8 pro srážení proteinu, b) přidají se emulgační soli pro zvýšení pH na 4,8 až 5,3, s výhodou 4,9 až 5,2, c) směs se podrobí tepelnému zpracování alespoň postačujícímu k její pasterizaci a průchodu směsi homogenizérem, a d) výsledná směs se balí při teplotě alespoň 65 .degree.C. Výrobek typu taveného sýra, který obsahuje emulgační soli, má skladovatelnost alespoň 1 měsíc při okolní teplotě a má drobivou strukturu, neobsahuje polysacharidové strukturální činidlo a želatinu, má pH 4,8 až 5,3, má tuhost charakterizovanou hodnotou dle Stevense při 10 .degree.C v rozmezí 150 až 1500 g, obsahuje 0 až 65 % dispergované tukové fáze a 35 až 100 % spojité vodné fáze, přičemž tato vodná fáze obsahuje mléčný protein a vodu v hmotnostním poměru 1:2 až 1:10, a obsah rozpuštěného proteinu je menší než 40 %, vztaženo na celkové množství proteinu. cze
Souběžný názevProcessed-cheese type products and process for producing thereof
Další system.sel.j.A 23C 019/02 MPT
Další system.sel.j.A 23C 019/04 MPT
Další system.sel.j.A 23C 019/08 MPT
Další system.sel.j.A 23C 020/00 MPT
Osobní jm.-sekund.oBodor Janos Rijswijk (NL) p
Osobní jm.-sekund.oKorejzová Zdeňka Praha 1, Spálená 2911196 z
Osobní jm.-sekund.oKröber Dieter Karl H. Haag (DE) p
Osobní jm.-sekund.oVan Der Tuin Sikko Pieter Maassluis (NL) p
Korpor.,akce-sek.o.UNILEVER N. V. Rotterdam (NL) m
Zdroj.pův.katalog.CZ ÚPV 20030115
Zdroj.pův.katalog.CZ OLA001 20031107
Sigla,sign.vlastn.OLA001 291295
Počet exemplářů1
Logická bázeB6
Katalogizátor20031107 SVK06 1848
Katalogizátor20060721 SVK06 1403