Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000291295
Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002912xx / 000291295.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Formát | BK |
Návěští | -----nam--22--------450- |
Identif.č.záznamu | upv000291295 |
Datum+čas posl.zpr. | 20031107 |
Všeob.údaje zprac. | 19960522d2003----km-y0czey0103----ba |
Jazyk popisné jedn. | cze |
Země vydání dokum. | CZ |
Název a odpovědnost | Výrobky typu taveného sýra a způsob jejich výroby Processed-cheese type products and process for producing thereof |
Nakladatelské údaje | Praha Úřad průmyslového vlastnictví 2003 |
Obecné poznámky | Datum oznámení zápisu: 19950526 |
Obecné poznámky | Datum podání přihlášky: 19960522 |
Obecné poznámky | Datum zveřejnění přihlášky: 20030115 |
Obecné poznámky | Právo přednosti: EP 1995/95201386 |
Obecné poznámky | Číslo přihlášky: 1997-3736 |
Anotace, referát | The present invention relates to a process for preparing a processed-cheese type product having a crumbly texture that is free of polysaccharide texturing agent and gelatin, including the steps of: a) preparing an aqueous composition containing milk protein and water in a weight ratio of from 1:2 to 1:10, wherein the pH is set to 4.4 to 5.0, preferably 4.5 to 4.8 to cause precipitation of protein; b) incorporating emulsifying salts to cause an increase in pH and to obtain a pH of 4.8 to 5.3, preferably 4.9 to 5.2; c) subjecting the mixture to heat treatment being at least sufficient to pasteurize it and passing it through a homogenizer; and d) packing the resulting mixture at a temperature of at least 65 degC, provides a product with a crumbly texture like fresh cheese or white cheese while it has the storage life of at least 1 month at ambient temperature that is typical for processed cheeses. As milk protein source, materials with good storage life can be employed. Use of cheese as starting material is not required. Also provided is such a product with crumbly texture and good storage life, having St10 value of 150 to 1500 g and pH of 4.8 to 5.3 that is free of polysaccharide texturing agent and gelatin. The product comprises 0 to 65 percent of dispersed fat phase and 35 to 100 percent of continuous aqueous phase, the aqueous phase containing milk protein and water in a weight ratio of 1:2 to 1:10. The dissolved protein content is less than 40 percent based on the total amount of protein. eng |
Anotace, referát | Způsob výroby výrobků typu taveného sýra, které mají drobivou strukturu a neobsahují polysacharidové strukturační činidlo a želatinu, spočívá v tom, že se a) připraví vodná směs obsahující mléčný protein a vodu v hmotnostním poměru 1:2 až 1:10, hodnota pH se nastaví na 4,4 až 5,0, s výhodou 4,5 až 4,8 pro srážení proteinu, b) přidají se emulgační soli pro zvýšení pH na 4,8 až 5,3, s výhodou 4,9 až 5,2, c) směs se podrobí tepelnému zpracování alespoň postačujícímu k její pasterizaci a průchodu směsi homogenizérem, a d) výsledná směs se balí při teplotě alespoň 65 .degree.C. Výrobek typu taveného sýra, který obsahuje emulgační soli, má skladovatelnost alespoň 1 měsíc při okolní teplotě a má drobivou strukturu, neobsahuje polysacharidové strukturální činidlo a želatinu, má pH 4,8 až 5,3, má tuhost charakterizovanou hodnotou dle Stevense při 10 .degree.C v rozmezí 150 až 1500 g, obsahuje 0 až 65 % dispergované tukové fáze a 35 až 100 % spojité vodné fáze, přičemž tato vodná fáze obsahuje mléčný protein a vodu v hmotnostním poměru 1:2 až 1:10, a obsah rozpuštěného proteinu je menší než 40 %, vztaženo na celkové množství proteinu. cze |
Souběžný název | Processed-cheese type products and process for producing thereof |
Další system.sel.j. | A 23C 019/02 MPT |
Další system.sel.j. | A 23C 019/04 MPT |
Další system.sel.j. | A 23C 019/08 MPT |
Další system.sel.j. | A 23C 020/00 MPT |
Osobní jm.-sekund.o | Bodor Janos Rijswijk (NL) p |
Osobní jm.-sekund.o | Korejzová Zdeňka Praha 1, Spálená 2911196 z |
Osobní jm.-sekund.o | Kröber Dieter Karl H. Haag (DE) p |
Osobní jm.-sekund.o | Van Der Tuin Sikko Pieter Maassluis (NL) p |
Korpor.,akce-sek.o. | UNILEVER N. V. Rotterdam (NL) m |
Zdroj.pův.katalog. | CZ ÚPV 20030115 |
Zdroj.pův.katalog. | CZ OLA001 20031107 |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 291295 |
Počet exemplářů | 1 |
Logická báze | B6 |
Katalogizátor | 20031107 SVK06 1848 |
Katalogizátor | 20060721 SVK06 1403 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.