Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000291904
Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002919xx / 000291904.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Formát | BK |
Návěští | -----nam--22--------450- |
Identif.č.záznamu | upv000291904 |
Datum+čas posl.zpr. | 20031107 |
Všeob.údaje zprac. | 19960612d2003----km-y0czey0103----ba |
Jazyk popisné jedn. | cze |
Země vydání dokum. | CZ |
Název a odpovědnost | Způsob výroby proteinového hydrolyzátového prostředku, tento prostředek a jeho použití Process for preparing protein hydrolyzate preparation, the preparation per se and use thereof |
Nakladatelské údaje | Praha Úřad průmyslového vlastnictví 2003 |
Obecné poznámky | Datum oznámení zápisu: 19950614 |
Obecné poznámky | Datum podání přihlášky: 19960612 |
Obecné poznámky | Datum zveřejnění přihlášky: 20030618 |
Obecné poznámky | Právo přednosti: FI 1995/952926 |
Obecné poznámky | Číslo přihlášky: 1997-3997 |
Anotace, referát | The present invention relates to a process for preparing a protein hydrolyzate preparation intended for suppressing hypertensive reactions and for the support of immune barrier in intestines as well as to so prepared preparation for prophylaxis or treatment of allergies, especially allergy to cow milk in children by intensification of the cow milk degradation by a suitable probiotic bacteria derived from gastrointestinal tract, in particular Lactobacilli. In addition, by administering fragment of allergens being modified by gastrointestinal bacteria the immune reaction can be ?converted? from sensitivity to systemic hyperactivity. A preferred bacterium used according to the present invention is Lactobacillus GG deposited under No. ATCC 53103. Claimed is also use of the preparation for preparing a medicament intended for suppressing hypertensive reactions induced by food in patients suffering from allergy to food. eng |
Anotace, referát | Řešení se týká způsobu výroby proteinového hydrolyzátového prostředku pro tlumení hypersenzitivních reakcí a pro podporu imunitní bariéry ve vnitřnostech, a takto vyrobeného prostředku pro prevenci nebo léčení alergií, zejména alergie na kravské mléko u dětí, zesílením odbourávání kravského mléka vhodnou probiotickou bakterií odvozenou z gastrointestinálního traktu, zejména Lactobacilli. Navíc, podáváním fragmentů alergenů modifikovaných gastrointestinálními bakteriemi lze imunitní reakci převrátit od citlivosti na systemickou hyperaktivnost. Preferovaná bakterie používaná podle předkládaného řešení je Lactobacillus GG uložený pod č. ATCC 53103. Použití prostředku pro přípravu léčiva pro potlačování hypersenzitivních reakcí vyvolaných jídlem u pacientů, kteří trpí alergií na jídlo. cze |
Souběžný název | Process for preparing protein hydrolyzate preparation, the preparation per se and use thereof |
Další system.sel.j. | A 23C 009/12 MPT |
Další system.sel.j. | A 23J 003/34 MPT |
Další system.sel.j. | A 61K 038/01 MPT |
Další system.sel.j. | A 61P 037/08 MPT |
Osobní jm.-sekund.o | Isolauri Erika Raisio (FI) p |
Osobní jm.-sekund.o | Korhonen Hannu Riihimäki (FI) p |
Osobní jm.-sekund.o | Metsäniitty Leena Helsinki (FI) p |
Osobní jm.-sekund.o | Salminen Seppo Turku (FI) p |
Osobní jm.-sekund.o | Syväoja Eeva-Liisa Espoo (FI) p |
Korpor.,akce-sek.o. | PATENTSERVIS PRAHA a.s. Praha 4, Jivenská 1273, 14021 z |
Korpor.,akce-sek.o. | VALIO OY Helsinki (FI) m |
Zdroj.pův.katalog. | CZ ÚPV 20030618 |
Zdroj.pův.katalog. | CZ OLA001 20031107 |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 291904 |
Počet exemplářů | 1 |
Logická báze | B6 |
Katalogizátor | 20031107 SVK06 1849 |
Katalogizátor | 20060721 SVK06 1404 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.