Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000291904

Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002919xx / 000291904.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

FormátBK
Návěští-----nam--22--------450-
Identif.č.záznamuupv000291904
Datum+čas posl.zpr.20031107
Všeob.údaje zprac.19960612d2003----km-y0czey0103----ba
Jazyk popisné jedn.cze
Země vydání dokum.CZ
Název a odpovědnostZpůsob výroby proteinového hydrolyzátového prostředku, tento prostředek a jeho použití Process for preparing protein hydrolyzate preparation, the preparation per se and use thereof
Nakladatelské údajePraha Úřad průmyslového vlastnictví 2003
Obecné poznámkyDatum oznámení zápisu: 19950614
Obecné poznámkyDatum podání přihlášky: 19960612
Obecné poznámkyDatum zveřejnění přihlášky: 20030618
Obecné poznámkyPrávo přednosti: FI 1995/952926
Obecné poznámkyČíslo přihlášky: 1997-3997
Anotace, referátThe present invention relates to a process for preparing a protein hydrolyzate preparation intended for suppressing hypertensive reactions and for the support of immune barrier in intestines as well as to so prepared preparation for prophylaxis or treatment of allergies, especially allergy to cow milk in children by intensification of the cow milk degradation by a suitable probiotic bacteria derived from gastrointestinal tract, in particular Lactobacilli. In addition, by administering fragment of allergens being modified by gastrointestinal bacteria the immune reaction can be ?converted? from sensitivity to systemic hyperactivity. A preferred bacterium used according to the present invention is Lactobacillus GG deposited under No. ATCC 53103. Claimed is also use of the preparation for preparing a medicament intended for suppressing hypertensive reactions induced by food in patients suffering from allergy to food. eng
Anotace, referátŘešení se týká způsobu výroby proteinového hydrolyzátového prostředku pro tlumení hypersenzitivních reakcí a pro podporu imunitní bariéry ve vnitřnostech, a takto vyrobeného prostředku pro prevenci nebo léčení alergií, zejména alergie na kravské mléko u dětí, zesílením odbourávání kravského mléka vhodnou probiotickou bakterií odvozenou z gastrointestinálního traktu, zejména Lactobacilli. Navíc, podáváním fragmentů alergenů modifikovaných gastrointestinálními bakteriemi lze imunitní reakci převrátit od citlivosti na systemickou hyperaktivnost. Preferovaná bakterie používaná podle předkládaného řešení je Lactobacillus GG uložený pod č. ATCC 53103. Použití prostředku pro přípravu léčiva pro potlačování hypersenzitivních reakcí vyvolaných jídlem u pacientů, kteří trpí alergií na jídlo. cze
Souběžný názevProcess for preparing protein hydrolyzate preparation, the preparation per se and use thereof
Další system.sel.j.A 23C 009/12 MPT
Další system.sel.j.A 23J 003/34 MPT
Další system.sel.j.A 61K 038/01 MPT
Další system.sel.j.A 61P 037/08 MPT
Osobní jm.-sekund.oIsolauri Erika Raisio (FI) p
Osobní jm.-sekund.oKorhonen Hannu Riihimäki (FI) p
Osobní jm.-sekund.oMetsäniitty Leena Helsinki (FI) p
Osobní jm.-sekund.oSalminen Seppo Turku (FI) p
Osobní jm.-sekund.oSyväoja Eeva-Liisa Espoo (FI) p
Korpor.,akce-sek.o.PATENTSERVIS PRAHA a.s. Praha 4, Jivenská 1273, 14021 z
Korpor.,akce-sek.o.VALIO OY Helsinki (FI) m
Zdroj.pův.katalog.CZ ÚPV 20030618
Zdroj.pův.katalog.CZ OLA001 20031107
Sigla,sign.vlastn.OLA001 291904
Počet exemplářů1
Logická bázeB6
Katalogizátor20031107 SVK06 1849
Katalogizátor20060721 SVK06 1404