Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000292715
Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002927xx / 000292715.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Formát | BK |
Návěští | -----nam--22--------450- |
Identif.č.záznamu | upv000292715 |
Datum+čas posl.zpr. | 20040105 |
Všeob.údaje zprac. | 19970707d2003----km-y0czey0103----ba |
Jazyk popisné jedn. | cze |
Země vydání dokum. | CZ |
Název a odpovědnost | Potravinová směs nasycená plynem Aerated food composition |
Nakladatelské údaje | Praha Úřad průmyslového vlastnictví 2003 |
Obecné poznámky | Datum oznámení zápisu: 19960708 |
Obecné poznámky | Datum podání přihlášky: 19970707 |
Obecné poznámky | Datum zveřejnění přihlášky: 20031217 |
Obecné poznámky | Právo přednosti: CH 1996/1692 |
Obecné poznámky | Číslo přihlášky: 1997-2134 |
Anotace, referát | In the present invention, there is disclosed an aerated food composition constituted by an oil-in-water emulsion comprising fats, milk proteins, possibly sugars, and water, having an acid pH of from 3.5 to 6, characterized in that it has: a food fat content of from 20 to 45 percent by weight, and a water content of from 20 to 38 percent by weight, it is substantially free of thickeners and fusion salts and it is obtainable by the steps of: a) preheating a food component selected from fresh cheese, yoghurt, sour cream and mixtures thereof, with stirring, at a temperature of from 40 to 60 degC; b) dissolving, in the mixture prepared in step a), milk whey proteins in powder form in quantities of from 1 to 10 percent by weight with reference to the final weight of the emulsion, and possibly sweeteners in powder form, with stirring; c) preparing a fat phase comprising butter fat and/or vegetable fats, at a temperature of between 50 and 70 degC, in the presence of a lipophilic surfactant; d) mixing the fat phase with the phase produced in the step b), with stirring, to produce an oil-in-water emulsion having a viscosity of from 0.5 to 4 Pa.s at a temperature of 65 degC; e) pasteurizing the emulsion thus obtained at a temperature of between 80 and 110 degC for a period of from 20 to 40 seconds; f) precooling the mixture to a temperature of from 30 to 60 degC; and g) aerating the mixture by the injection of an inert gas. eng |
Anotace, referát | Potravinová směs, nasycená plynem, vytvořená emulzí oleje ve vodě, skládající se z tuků, mléčných proteinů, případně cukrů, a vody, mající kyselé pH od 3,5 do 6, směs má obsah tuku 20 až 45 % hmotnostních a obsah vody 20 až 38 % hmotnostních, neobsahuje zahušťovače a tavicí soli, a lze ji získat v krocích a) předehřátí potravinové složky vybrané z čerstvého sýra, jogurtu, kysané smetany a jejich směsí, za míchání, při teplotě 40 až 60 .degree.C, b) rozpuštění ve směsi připravené v kroku a) proteinů mléčné syrovátky v práškové formě v množství 1 až 10 % hmotnosti vzhledem ke konečné hmotnosti emulze, a případně sladidel v práškové formě, za míchání, c) příprava tukové fáze skládající se z máslového tuku a/nebo rostlinných tuků, při teplotě mezi 50 až 70 .degree.C, za přítomnosti lipofilního povrchově aktivního činidla, d) smísení tukové fáze s fází vyrobenou v kroku b) za míchání, k vyrobení emulze oleje ve vodě mající viskozitu 0,5 až 4 Pa.s při 65 .degree.C, e) pasterizování emulze takto získané při teplotě mezi 80 a 110 .degree.C po dobu od 20 do 40 sekund, f) předchlazení směsi na teplotu 30 až 60 .degree.C, a g) nasycení směsi plynem vstřiknutím inertního plynu. cze |
Souběžný název | Aerated food composition |
Další system.sel.j. | A 23C 009/13 MPT |
Další system.sel.j. | A 23C 013/16 MPT |
Další system.sel.j. | A 23C 019/07 MPT |
Další system.sel.j. | A 23P 001/06 MPT |
Osobní jm.-sekund.o | Cavalli Moreno Alba (IT) p |
Osobní jm.-sekund.o | Korejzová Zdeňka Praha 1, Spálená 2911000 z |
Korpor.,akce-sek.o. | SOREMARTEC S. A. Schoppach-Arlon (BE) m |
Zdroj.pův.katalog. | CZ ÚPV 20031217 |
Zdroj.pův.katalog. | CZ OLA001 20040105 |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 292715 |
Počet exemplářů | 1 |
Logická báze | B6 |
Katalogizátor | 20040105 SVK06 1436 |
Katalogizátor | 20060721 SVK06 1404 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.