Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000292715

Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002927xx / 000292715.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

FormátBK
Návěští-----nam--22--------450-
Identif.č.záznamuupv000292715
Datum+čas posl.zpr.20040105
Všeob.údaje zprac.19970707d2003----km-y0czey0103----ba
Jazyk popisné jedn.cze
Země vydání dokum.CZ
Název a odpovědnostPotravinová směs nasycená plynem Aerated food composition
Nakladatelské údajePraha Úřad průmyslového vlastnictví 2003
Obecné poznámkyDatum oznámení zápisu: 19960708
Obecné poznámkyDatum podání přihlášky: 19970707
Obecné poznámkyDatum zveřejnění přihlášky: 20031217
Obecné poznámkyPrávo přednosti: CH 1996/1692
Obecné poznámkyČíslo přihlášky: 1997-2134
Anotace, referátIn the present invention, there is disclosed an aerated food composition constituted by an oil-in-water emulsion comprising fats, milk proteins, possibly sugars, and water, having an acid pH of from 3.5 to 6, characterized in that it has: a food fat content of from 20 to 45 percent by weight, and a water content of from 20 to 38 percent by weight, it is substantially free of thickeners and fusion salts and it is obtainable by the steps of: a) preheating a food component selected from fresh cheese, yoghurt, sour cream and mixtures thereof, with stirring, at a temperature of from 40 to 60 degC; b) dissolving, in the mixture prepared in step a), milk whey proteins in powder form in quantities of from 1 to 10 percent by weight with reference to the final weight of the emulsion, and possibly sweeteners in powder form, with stirring; c) preparing a fat phase comprising butter fat and/or vegetable fats, at a temperature of between 50 and 70 degC, in the presence of a lipophilic surfactant; d) mixing the fat phase with the phase produced in the step b), with stirring, to produce an oil-in-water emulsion having a viscosity of from 0.5 to 4 Pa.s at a temperature of 65 degC; e) pasteurizing the emulsion thus obtained at a temperature of between 80 and 110 degC for a period of from 20 to 40 seconds; f) precooling the mixture to a temperature of from 30 to 60 degC; and g) aerating the mixture by the injection of an inert gas. eng
Anotace, referátPotravinová směs, nasycená plynem, vytvořená emulzí oleje ve vodě, skládající se z tuků, mléčných proteinů, případně cukrů, a vody, mající kyselé pH od 3,5 do 6, směs má obsah tuku 20 až 45 % hmotnostních a obsah vody 20 až 38 % hmotnostních, neobsahuje zahušťovače a tavicí soli, a lze ji získat v krocích a) předehřátí potravinové složky vybrané z čerstvého sýra, jogurtu, kysané smetany a jejich směsí, za míchání, při teplotě 40 až 60 .degree.C, b) rozpuštění ve směsi připravené v kroku a) proteinů mléčné syrovátky v práškové formě v množství 1 až 10 % hmotnosti vzhledem ke konečné hmotnosti emulze, a případně sladidel v práškové formě, za míchání, c) příprava tukové fáze skládající se z máslového tuku a/nebo rostlinných tuků, při teplotě mezi 50 až 70 .degree.C, za přítomnosti lipofilního povrchově aktivního činidla, d) smísení tukové fáze s fází vyrobenou v kroku b) za míchání, k vyrobení emulze oleje ve vodě mající viskozitu 0,5 až 4 Pa.s při 65 .degree.C, e) pasterizování emulze takto získané při teplotě mezi 80 a 110 .degree.C po dobu od 20 do 40 sekund, f) předchlazení směsi na teplotu 30 až 60 .degree.C, a g) nasycení směsi plynem vstřiknutím inertního plynu. cze
Souběžný názevAerated food composition
Další system.sel.j.A 23C 009/13 MPT
Další system.sel.j.A 23C 013/16 MPT
Další system.sel.j.A 23C 019/07 MPT
Další system.sel.j.A 23P 001/06 MPT
Osobní jm.-sekund.oCavalli Moreno Alba (IT) p
Osobní jm.-sekund.oKorejzová Zdeňka Praha 1, Spálená 2911000 z
Korpor.,akce-sek.o.SOREMARTEC S. A. Schoppach-Arlon (BE) m
Zdroj.pův.katalog.CZ ÚPV 20031217
Zdroj.pův.katalog.CZ OLA001 20040105
Sigla,sign.vlastn.OLA001 292715
Počet exemplářů1
Logická bázeB6
Katalogizátor20040105 SVK06 1436
Katalogizátor20060721 SVK06 1404