Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000293024
Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002930xx / 000293024.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Formát | BK |
Návěští | -----nam--22--------450- |
Identif.č.záznamu | upv000293024 |
Datum+čas posl.zpr. | 20040117 |
Všeob.údaje zprac. | 19981117d2004----km-y0czey0103----ba |
Jazyk popisné jedn. | cze |
Země vydání dokum. | CZ |
Název a odpovědnost | Způsob výroby slaniny Process for preparing bacon |
Nakladatelské údaje | Praha Úřad průmyslového vlastnictví 2004 |
Obecné poznámky | Datum oznámení zápisu: 19971123 |
Obecné poznámky | Datum podání přihlášky: 19981117 |
Obecné poznámky | Datum zveřejnění přihlášky: 20040114 |
Obecné poznámky | Právo přednosti: DE 1997/19754331 |
Obecné poznámky | Číslo přihlášky: 1998-3722 |
Anotace, referát | In the present invention, there is disclosed a process for preparing bacon, which process is characterized in that the prepared and processed bacon can be stored for a long time without using chemical additives, stabilizers, without special cooling but with maintaining its characteristic flavor even in unpacked but cooled state, whereby the processed bacon can be easily withdrawn in individual portions from a storage container, such as a tube. The bacon mass is prepared from ventral fat containing 35 to 65 percent by weight of fat that is disintegrated using an infrared device at pH value ranging within 5.6 to 5.8 and at a temperature ranging from +2 to +3 degC it is salt tenderized within a dark cooling space, whereupon it is let to ripen so that salt withdraws water from fat and salt is removed from the surface of the fat by blowing off. The fat is then cure to the color of gold by a purified smoke of beech wood at a temperature less than +25 degC. Subsequently so prepared bacon is mechanically disintegrated and after addition of oil it is agitated. Oil envelops the disintegrated bacon particles thus rendering then yielding property and durability. After subjecting thereof to vacuum treatment within a cleansing drum the bacon mass is filled at a temperature of about +30 degC into tubes that are then closed and cooled to a temperature ranging from 0 to +1 degC, whereupon they are stored in a room with ambient temperature at which the bacon charge ripen to its characteristic flavor. The tube also obtains its optimum shape. After opening the tube, ripe, durable and spreadable bacon can be forced out of the tube in the form of bacon mass. eng |
Anotace, referát | Způsob výroby slaniny, při kterém vyrobenou a upravenou slaninu lze bez chemických přísad, stabilizátorů a chlazení, při zachování chuti po dlouhou dobu skladovat, a to i v nezabaleném, avšak chlazeném stavu, přičemž lze upravenou slaninu snadno odebírat v porcích ze skladovací nádoby, například tuby. Slaninová hmota se připravuje z břišního špeku s obsahem tuku od 35 do 65 % hmotnostních, který se rozdružuje prostřednictvím infračerveného zařízení a při hodnotě pH 5,6 až 5,8 a za teploty +2 až +3 .degree.C se nakládá do soli v tmavém chladicím prostoru, načež se nechává dozrát způsobem, při němž sůl odebírá špeku vodu, a z povrchu špeku se pak sůl ofukuje, špek se do zlatožluta udí čištěným kouřem z bukového dřeva při teplotě < +25 .degree.C, poté se takto připravená slanina strojně rozmělňuje a po přidání oleje se promíchá. Olej obalí rozmělněné částečky slaniny, které tak získají poddajnost a trvanlivost. Po vakuování v čisticím bubnu se za teploty +30 .degree.C tato slaninová hmota plní do tub, které se uzavřou a ochladí na 0 až +1 .degree.C, načež se uchovávají v prostoru s pokojovou teplotou, kterou slaninová náplň tuby přejímá, čímž tato slaninová náplň chuťově dozrává. Tuba tak také získává svůj optimální tvar a po otevření je možno z tuby vytlačit vyzrálou, trvanlivou a roztíratelnou slaninu ve formě slaninové hmoty. cze |
Souběžný název | Process for preparing bacon |
Další system.sel.j. | A 23B 004/04 MPT |
Další system.sel.j. | A 23L 001/31 MPT |
Další system.sel.j. | A 23L 001/31 MPT |
Osobní jm.-sekund.o | Hein Dieter Hasbergen (DE) p |
Osobní jm.-sekund.o | Sedlák Zdeněk Brno, Mendlovo nám. 1a60300 z |
Korpor.,akce-sek.o. | EG-FLEISCHWARENFABRIK DIETER HEIN GMBH & CO. KG Hasbergen (DE) m |
Zdroj.pův.katalog. | CZ ÚPV 20040114 |
Zdroj.pův.katalog. | CZ OLA001 20040117 |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 293024 |
Počet exemplářů | 1 |
Logická báze | B6 |
Katalogizátor | 20040117 SVK06 0956 |
Katalogizátor | 20060721 SVK06 1404 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.