Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000293044

Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002930xx / 000293044.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

FormátBK
Návěští-----nam--22--------450-
Identif.č.záznamuupv000293044
Datum+čas posl.zpr.20040117
Všeob.údaje zprac.19990622d2004----km-y0czey0103----ba
Jazyk popisné jedn.cze
Země vydání dokum.CZ
Název a odpovědnostZpůsob zpracování amarantové mouky Treatment process of amaranth flour
Nakladatelské údajePraha Úřad průmyslového vlastnictví 2004
Obecné poznámkyDatum podání přihlášky: 19990622
Obecné poznámkyDatum zveřejnění přihlášky: 20040114
Obecné poznámkyČíslo přihlášky: 1999-2274
Anotace, referátOil fraction is extracted from a flower with disintegrated structure of amaranth grain by the treatment thereof with liquid carbon dioxide below critical point thereof at pressure ranging from 0.1 to 0.4 MPa and at a temperature in the range of 18 to 80 degC, preferably from 18 to 20 degC. After extraction of the oil fraction, the flour is further agitated within an aqueous solution having pH higher than 7 at a temperature above 18 degC for a period of 5 to 60 minutes. Subsequently the obtained mixture is separated and the separated solution pH value is adjusted to 3.5 to 6.5 to thereby causing precipitation of proteins therefrom. From sediment, obtained by separation of a protein extract, starch is obtained. After starch has been obtained, fibrous material is then obtained from the same sediment. eng
Anotace, referátZ mouky s rozrušenou strukturou amarantového zrna se působením kapalného oxidu uhličitého pod jeho kritickým bodem při tlaku 0,1 až 0,4 MPa a teplotě v rozmezí od 18 do 80 .degree.C, s výhodou od 18 do 20 .degree.C, extrahuje olejová frakce. Po extrakci olejové frakce se mouka dále míchá ve vodném roztoku s pH vyšším než 7 při teplotě nad 18 .degree.C po dobu 5 až 60 minut, pak se vzniklá směs odstředí a odstředěný roztok se následně upraví na hodnotu pH v rozmezí od 3,5 až 6,5, čímž se z něj vysráží bílkoviny. Z usazeniny, získané odstředěním bílkovinného extraktu, se získá škrob. Z usazeniny po získání škrobu se získává vláknina. cze
Souběžný názevTreatment process of amaranth flour
Další system.sel.j.A 21D 002/00 MPT
Další system.sel.j.A 23J 003/14 MPT
Osobní jm.-sekund.oMatuš Bedřich Olomouc (CZ) p
Korpor.,akce-sek.o.AMR AMARANTH A. S. Hradec Králové (CZ) m
Zdroj.pův.katalog.CZ ÚPV 20040114
Zdroj.pův.katalog.CZ OLA001 20040117
Sigla,sign.vlastn.OLA001 293044
Počet exemplářů1
Logická bázeB6
Katalogizátor20040117 SVK06 0956
Katalogizátor20060721 SVK06 1405