Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000293044
Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002930xx / 000293044.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Formát | BK |
Návěští | -----nam--22--------450- |
Identif.č.záznamu | upv000293044 |
Datum+čas posl.zpr. | 20040117 |
Všeob.údaje zprac. | 19990622d2004----km-y0czey0103----ba |
Jazyk popisné jedn. | cze |
Země vydání dokum. | CZ |
Název a odpovědnost | Způsob zpracování amarantové mouky Treatment process of amaranth flour |
Nakladatelské údaje | Praha Úřad průmyslového vlastnictví 2004 |
Obecné poznámky | Datum podání přihlášky: 19990622 |
Obecné poznámky | Datum zveřejnění přihlášky: 20040114 |
Obecné poznámky | Číslo přihlášky: 1999-2274 |
Anotace, referát | Oil fraction is extracted from a flower with disintegrated structure of amaranth grain by the treatment thereof with liquid carbon dioxide below critical point thereof at pressure ranging from 0.1 to 0.4 MPa and at a temperature in the range of 18 to 80 degC, preferably from 18 to 20 degC. After extraction of the oil fraction, the flour is further agitated within an aqueous solution having pH higher than 7 at a temperature above 18 degC for a period of 5 to 60 minutes. Subsequently the obtained mixture is separated and the separated solution pH value is adjusted to 3.5 to 6.5 to thereby causing precipitation of proteins therefrom. From sediment, obtained by separation of a protein extract, starch is obtained. After starch has been obtained, fibrous material is then obtained from the same sediment. eng |
Anotace, referát | Z mouky s rozrušenou strukturou amarantového zrna se působením kapalného oxidu uhličitého pod jeho kritickým bodem při tlaku 0,1 až 0,4 MPa a teplotě v rozmezí od 18 do 80 .degree.C, s výhodou od 18 do 20 .degree.C, extrahuje olejová frakce. Po extrakci olejové frakce se mouka dále míchá ve vodném roztoku s pH vyšším než 7 při teplotě nad 18 .degree.C po dobu 5 až 60 minut, pak se vzniklá směs odstředí a odstředěný roztok se následně upraví na hodnotu pH v rozmezí od 3,5 až 6,5, čímž se z něj vysráží bílkoviny. Z usazeniny, získané odstředěním bílkovinného extraktu, se získá škrob. Z usazeniny po získání škrobu se získává vláknina. cze |
Souběžný název | Treatment process of amaranth flour |
Další system.sel.j. | A 21D 002/00 MPT |
Další system.sel.j. | A 23J 003/14 MPT |
Osobní jm.-sekund.o | Matuš Bedřich Olomouc (CZ) p |
Korpor.,akce-sek.o. | AMR AMARANTH A. S. Hradec Králové (CZ) m |
Zdroj.pův.katalog. | CZ ÚPV 20040114 |
Zdroj.pův.katalog. | CZ OLA001 20040117 |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 293044 |
Počet exemplářů | 1 |
Logická báze | B6 |
Katalogizátor | 20040117 SVK06 0956 |
Katalogizátor | 20060721 SVK06 1405 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.