Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000293488
Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002934xx / 000293488.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Formát | BK |
Návěští | -----nam--22--------450- |
Identif.č.záznamu | upv000293488 |
Datum+čas posl.zpr. | 20040517 |
Všeob.údaje zprac. | 19970124d2004----km-y0czey0103----ba |
Jazyk popisné jedn. | cze |
Země vydání dokum. | CZ |
Název a odpovědnost | Jedlá rostlinná tuková směs a způsob její výroby Edible vegetable fat-composition and process for preparing thereof |
Nakladatelské údaje | Praha Úřad průmyslového vlastnictví 2004 |
Obecné poznámky | Datum oznámení zápisu: 19960209 |
Obecné poznámky | Datum podání přihlášky: 19970124 |
Obecné poznámky | Datum zveřejnění přihlášky: 20040512 |
Obecné poznámky | Právo přednosti: EP 1996/96200307 |
Obecné poznámky | Číslo přihlášky: 1998-2482 |
Anotace, referát | In the present invention, there is disclosed an edible vegetable fat-composition that does not contain hydrogenated fat, that contains 15 to 45 percent by weight of stearic acid, less than 15 percent by weight of palmitic acid and 45 to 85 percent by weight of unsaturated fatty acid residues containing 18 carbon atoms in the chain such that the combined amount of acids with 16 or more chain carbon atoms is at least 95 percent by weight, wherein the 2-position of the glycerides of the fat-composition comprises 5 to 45 percent by weight of saturated fatty acid residues and 95 to 55 percent by weight of unsaturated fatty acid residues. The composition can be prepared with the use of ester interchange. The invented fat-composition having elevated solid fat contents at temperatures ranging from 20 to 30 degC can be used for example for preparing edible plastic fat products such as margarine and spreads. eng |
Anotace, referát | Jedlá rostlinná tuková směs neobsahující hydrogenovaný tuk, která obsahuje 15 až 45 % hmotn. reziduí kyseliny stearové, méně než 15 % hmotn. reziduí kyseliny palmitové, a 45 až 85 % hmotn. reziduí nenasycených mastných kyselin s délkou řetězce 18 atomů uhlíku, takže kombinované množství reziduí mastných kyselin majících délku řetězce 16 nebo více atomů uhlíku je alespoň 95 % hmotn., přičemž na 2. pozici triglyceridů v tukové směsi je 5 až 45 % hmotn. reziduí mastných kyselin nasycených a 95 až 55 % hmotn. nenasycených. Tato směs může být vyrobena s použitím reesterifikace a má zvýšený obsah tuhého tuku při teplotách 20 až 30 .degree.C. Směs může být použita, například, pro výrobu jedlých plastických tukových produktů, jako jsou margaríny a pomazánky. cze |
Souběžný název | Edible vegetable fat-composition and process for preparing thereof |
Další system.sel.j. | A 23D 009/00 MPT |
Další system.sel.j. | C 11C 003/10 MPT |
Osobní jm.-sekund.o | Sassen Cornelis Laurentius Vlaardingen (NL) p |
Korpor.,akce-sek.o. | UNILEVER N. V. Rotterdam (NL) m |
Zdroj.pův.katalog. | CZ ÚPV 20040512 |
Zdroj.pův.katalog. | CZ OLA001 20040517 |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 293488 |
Počet exemplářů | 1 |
Logická báze | B6 |
Katalogizátor | 20040517 SVK06 1416 |
Katalogizátor | 20060721 SVK06 1405 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.