Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000294794

Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002947xx / 000294794.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

FormátBK
Návěští-----nam--22--------450-
Identif.č.záznamuupv000294794
Datum+čas posl.zpr.20050411
Všeob.údaje zprac.19991209d2005----km-y0czey0103----ba
Jazyk popisné jedn.cze
Země vydání dokum.CZ
Název a odpovědnostPoužití přísady při výrobě piva Use of additive when preparing beer
Nakladatelské údajePraha Úřad průmyslového vlastnictví 2005
Obecné poznámkyDatum podání přihlášky: 19991209
Obecné poznámkyDatum zveřejnění přihlášky: 20050316
Obecné poznámkyČíslo přihlášky: 1999-4437
Anotace, referátIn the present invention, there is disclosed the use of a solution containing 0.3 to 3.0 percent by volume of Lycopodium clavatum spores, 0.5 to 5.0 percent by volume of oat (Avena sativa - flower), 0.5 to 5.0 percent by volume of hop (Humulus lupulus - cones), 0.2 to 3.0 percent by volume of medicinal eyebright (Euphrasia rostkoviana – flowering tops), 0.5 to 2.5 percent by volume of bilberry (Vaccinium myrtillus - leaves), 0.2 to 3.0 percent by volume of centaury (Centaurium erythraea - flowering tops), and remainder up to 100 percent by volume ethanol, as additives when preparing beer. The solution can also contain amino acids an amount of 0.13 mg of dry matter of the preparation per 1 liter of beer, comprising essential amino acids being selected from the group consisting of leucine, phenylalanine, threonine, valine, methione, histidine, isoleucine or lysine, and/or comprising free acids being selected from the group consisting of alanine, serine, glycocol, proline, tyrosine, glutamic acid or aspartic acid. The additive is applied in the wort fermentation phase and/or in the ready beer filtration phase, prior racking thereof. eng
Anotace, referátPoužití roztoku, obsahujícího 0,3 až 3,0 % obj. plavuňových výtrusů (Lycopodium clavatum), 0,5 až 5,0 % obj. ovsa (Avena sativa - květ), 0,5 až 5,0 % obj. chmelu (Humulus lupulus - šištice), 0,2 až 3,0 % obj. světlíku lékařského (Euphrasia rostkoviana - kvetoucí nať), 0,5 až 2,5 % obj. borůvky (Vaccinium myrtillus - listy), 0,2 až 3,0 obj. % zeměžluči (Centaurium erythraea - kvetoucí nať), a zbytek do 100 % obj. etanol, jako přísady při výrobě piva. Roztok může rovněž obsahovat aminokyseliny v dávce 0,13 mg sušiny přípravku na 1 litr piva, s obsahem esenciálních aminokyselin ze skupiny, obsahující leucin, fenylalanin, threonin, valin, methion, histidin, izoleucin nebo lysin, a/nebo s obsahem volných aminokyselin ze skupiny, obsahující alanin, serin, glykokol, prolin, thyrosin, kyselinu glutamanovou nebo kyselinu asparagovou. Přísada se aplikuje ve fázi zakvašování mladiny a/nebo ve fázi filtrace hotového piva před jeho stáčením. cze
Souběžný názevUse of additive when preparing beer
Další system.sel.j.C 12C 005/02 MPT
Osobní jm.-sekund.oLopaur Lubomír Lačnov (CZ) p
Korpor.,akce-sek.o.MĚŠŤANSKÝ PIVOVAR HAVLÍČKŮV BROD A.S. Havlíčkův Brod (CZ) m
Zdroj.pův.katalog.CZ ÚPV 20050316
Zdroj.pův.katalog.CZ OLA001 20050411
Sigla,sign.vlastn.OLA001 294794
Počet exemplářů1
Logická bázeB6
Katalogizátor20050411 SVK06 0814
Katalogizátor20060721 SVK06 1406