Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000295611
Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002956xx / 000295611.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Formát | BK |
Návěští | -----nam--22--------450- |
Identif.č.záznamu | upv000295611 |
Datum+čas posl.zpr. | 20050824 |
Všeob.údaje zprac. | 20040510d2005----km-y0czey0103----ba |
Jazyk popisné jedn. | cze |
Země vydání dokum. | CZ |
Název a odpovědnost | Způsob zpracování plodu ostropestřce mariánského Method for processing holy thistle fruit |
Nakladatelské údaje | Praha Úřad průmyslového vlastnictví 2005 |
Obecné poznámky | Datum podání přihlášky: 20040510 |
Obecné poznámky | Datum zveřejnění přihlášky: 20050817 |
Obecné poznámky | Číslo přihlášky: 2004-602 |
Anotace, referát | The present invention relates to a method for processing holy thistle fruit for subsequent extraction thereof wherein the method is characterized in that the starting fruit is first optionally pre-dried, subsequently it is subjected to separation of mechanical impurities wherein there follows an optional separation of fat-containing endosperm for the fist elimination of fatty fraction. Further the fruit is pressed to ensure final structure and shape of the degreased fruit and at the same time to remove fat therefrom as an organic by-product with less than 9.0 percent by weight of fat, whereby the fruit temperature is maintained during the processing at ambient temperature, at the most at the temperature of 35 degC, except for the action of elevated temperature during the pressing step. eng |
Anotace, referát | Způsob zpracování plodu ostropestřce mariánského k jeho následné extrakci, kdy se nejprve provádí zajištění vstupního plodu s jeho případným předsušením, poté se plod podrobí separaci mechanických nečistot, přičemž následuje případná separace tuk obsahujícího endospermu pro první eliminaci tukové frakce, a dále se na plod působí v závislosti na čase změnou lisovacího tlaku, k zajištění konečné struktury a tvaru odtučněného plodu a zároveň s tím i k odstranění tuku z plodu jako vedlejšího organického produktu s obsahem nižším než 9,0 % hmotn. tuku, přičemž teplota plodu se během prováděného způsobu udržuje na teplotě okolí, maximálně na teplotě 35 .degree.C, vyjma působení zvýšené teploty během kroku lisování. cze |
Souběžný název | Method for processing holy thistle fruit |
Další system.sel.j. | A 61K 035/78 MPT |
Osobní jm.-sekund.o | Švehlík Pavel Ing. Brno (CZ) p |
Osobní jm.-sekund.o | Švehlík Zdeněk Ing. Miroslav (CZ) p |
Korpor.,akce-sek.o. | IREL spol. s r. o. Brno (CZ) m |
Zdroj.pův.katalog. | CZ ÚPV 20050817 |
Zdroj.pův.katalog. | CZ OLA001 20050824 |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 295611 |
Počet exemplářů | 1 |
Logická báze | B6 |
Katalogizátor | 20050824 SVK06 1204 |
Katalogizátor | 20060721 SVK06 1407 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.