Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000295611

Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002956xx / 000295611.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

FormátBK
Návěští-----nam--22--------450-
Identif.č.záznamuupv000295611
Datum+čas posl.zpr.20050824
Všeob.údaje zprac.20040510d2005----km-y0czey0103----ba
Jazyk popisné jedn.cze
Země vydání dokum.CZ
Název a odpovědnostZpůsob zpracování plodu ostropestřce mariánského Method for processing holy thistle fruit
Nakladatelské údajePraha Úřad průmyslového vlastnictví 2005
Obecné poznámkyDatum podání přihlášky: 20040510
Obecné poznámkyDatum zveřejnění přihlášky: 20050817
Obecné poznámkyČíslo přihlášky: 2004-602
Anotace, referátThe present invention relates to a method for processing holy thistle fruit for subsequent extraction thereof wherein the method is characterized in that the starting fruit is first optionally pre-dried, subsequently it is subjected to separation of mechanical impurities wherein there follows an optional separation of fat-containing endosperm for the fist elimination of fatty fraction. Further the fruit is pressed to ensure final structure and shape of the degreased fruit and at the same time to remove fat therefrom as an organic by-product with less than 9.0 percent by weight of fat, whereby the fruit temperature is maintained during the processing at ambient temperature, at the most at the temperature of 35 degC, except for the action of elevated temperature during the pressing step. eng
Anotace, referátZpůsob zpracování plodu ostropestřce mariánského k jeho následné extrakci, kdy se nejprve provádí zajištění vstupního plodu s jeho případným předsušením, poté se plod podrobí separaci mechanických nečistot, přičemž následuje případná separace tuk obsahujícího endospermu pro první eliminaci tukové frakce, a dále se na plod působí v závislosti na čase změnou lisovacího tlaku, k zajištění konečné struktury a tvaru odtučněného plodu a zároveň s tím i k odstranění tuku z plodu jako vedlejšího organického produktu s obsahem nižším než 9,0 % hmotn. tuku, přičemž teplota plodu se během prováděného způsobu udržuje na teplotě okolí, maximálně na teplotě 35 .degree.C, vyjma působení zvýšené teploty během kroku lisování. cze
Souběžný názevMethod for processing holy thistle fruit
Další system.sel.j.A 61K 035/78 MPT
Osobní jm.-sekund.oŠvehlík Pavel Ing. Brno (CZ) p
Osobní jm.-sekund.oŠvehlík Zdeněk Ing. Miroslav (CZ) p
Korpor.,akce-sek.o.IREL spol. s r. o. Brno (CZ) m
Zdroj.pův.katalog.CZ ÚPV 20050817
Zdroj.pův.katalog.CZ OLA001 20050824
Sigla,sign.vlastn.OLA001 295611
Počet exemplářů1
Logická bázeB6
Katalogizátor20050824 SVK06 1204
Katalogizátor20060721 SVK06 1407