Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000295902

Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002959xx / 000295902.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

FormátBK
Návěští-----nam--22--------450-
Identif.č.záznamuupv000295902
Datum+čas posl.zpr.20051128
Všeob.údaje zprac.20040204d2005----km-y0czey0103----ba
Jazyk popisné jedn.cze
Země vydání dokum.CZ
Název a odpovědnostPekařský a cereální výrobek s ochranným faktorem proti volným radikálům a způsob jeho výroby Bakery and cereal product with protective factor against free radicals and process for producing thereof
Nakladatelské údajePraha Úřad průmyslového vlastnictví 2005
Obecné poznámkyDatum podání přihlášky: 20040204
Obecné poznámkyDatum zveřejnění přihlášky: 20051116
Obecné poznámkyČíslo přihlášky: 2004-191
Anotace, referátIn the present invention, there is disclosed a bakery and cereal product with protective factor against free radicals contains a product based on foodstuff lecithin and foodstuff starting materials, half-finished products or products being selected from the group consisting of fruit, vegetable, pulses, cereals, and spice containing native antioxidants soluble in fats, in which these antioxidants are dispersed in the form of emulsion and liposomes. Process for preparing such product is characterized in that the foodstuff starting materials, half-finished products or products containing fat-soluble native antioxidants and being subjected to heating up to the temperature of 100 degC and disintegration by grinding or pressing, are homogenized with the addition of 0.1 to 10 percent by weight of lecithin, whereupon the obtained homogenized product is introduced either in fresh state or after preservation directly into dough or is mixed with water to prepare dough. Product homogenization is carried out in a device analogous to a mixer, a cutter or a colloid mill, whereby the antioxidants bind in the formed fine emulsion and liposomes. eng
Anotace, referátPekařský a cereální výrobek s ochranným faktorem proti volným radikálům obsahuje produkt na bázi potravinářského lecitinu a potravinových surovin, polotovarů nebo výrobků ze skupiny tvořené ovocem, zeleninou, olejninami, obilovinami a kořením obsahujících nativní antioxidanty rozpustné v tucích, v němž jsou tyto antioxidanty dispergovány ve formě emulze a liposomů. Způsob jeho výroby spočívá v tom, že potravinové suroviny, polotovary nebo výrobky obsahující v tucích rozpustné nativní antioxidanty, podrobené ohřevu do 100 .degree.C a rozmělnění mletím nebo lisováním, se homogenizují s přídavkem 0,1 až 10 % hmotn. lecitinu, načež se homogenizovaný produkt v čerstvém stavu nebo po konzervaci zapracuje přímo do těsta nebo se rozmíchá ve vodě pro přípravu těsta. Homogenizace produktu se provádí na zařízení obdobném mixéru, kutru nebo koloidnímu mlýnu, přičemž se antioxidanty váží ve vzniklé jemné emulzi a liposomech. cze
Souběžný názevBakery and cereal product with protective factor against free radicals and process for producing thereof
Další system.sel.j.A 21D 008/00 MPT
Další system.sel.j.A 21D 008/02 MPT
Další system.sel.j.A 23L 001/29 MPT
Osobní jm.-sekund.oPešek Milan Prof. Ing. Hrdějovice (CZ) m
Osobní jm.-sekund.oPešek Milan Prof. Ing. Hrdějovice (CZ) p
Osobní jm.-sekund.oŠtefka Alois Ing. České Budějovice (CZ) m
Zdroj.pův.katalog.CZ ÚPV 20051116
Zdroj.pův.katalog.CZ OLA001 20051128
Sigla,sign.vlastn.OLA001 295902
Počet exemplářů1
Logická bázeB6
Katalogizátor20051128 SVK06 2157
Katalogizátor20060721 SVK06 1407