Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000295902
Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002959xx / 000295902.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Formát | BK |
Návěští | -----nam--22--------450- |
Identif.č.záznamu | upv000295902 |
Datum+čas posl.zpr. | 20051128 |
Všeob.údaje zprac. | 20040204d2005----km-y0czey0103----ba |
Jazyk popisné jedn. | cze |
Země vydání dokum. | CZ |
Název a odpovědnost | Pekařský a cereální výrobek s ochranným faktorem proti volným radikálům a způsob jeho výroby Bakery and cereal product with protective factor against free radicals and process for producing thereof |
Nakladatelské údaje | Praha Úřad průmyslového vlastnictví 2005 |
Obecné poznámky | Datum podání přihlášky: 20040204 |
Obecné poznámky | Datum zveřejnění přihlášky: 20051116 |
Obecné poznámky | Číslo přihlášky: 2004-191 |
Anotace, referát | In the present invention, there is disclosed a bakery and cereal product with protective factor against free radicals contains a product based on foodstuff lecithin and foodstuff starting materials, half-finished products or products being selected from the group consisting of fruit, vegetable, pulses, cereals, and spice containing native antioxidants soluble in fats, in which these antioxidants are dispersed in the form of emulsion and liposomes. Process for preparing such product is characterized in that the foodstuff starting materials, half-finished products or products containing fat-soluble native antioxidants and being subjected to heating up to the temperature of 100 degC and disintegration by grinding or pressing, are homogenized with the addition of 0.1 to 10 percent by weight of lecithin, whereupon the obtained homogenized product is introduced either in fresh state or after preservation directly into dough or is mixed with water to prepare dough. Product homogenization is carried out in a device analogous to a mixer, a cutter or a colloid mill, whereby the antioxidants bind in the formed fine emulsion and liposomes. eng |
Anotace, referát | Pekařský a cereální výrobek s ochranným faktorem proti volným radikálům obsahuje produkt na bázi potravinářského lecitinu a potravinových surovin, polotovarů nebo výrobků ze skupiny tvořené ovocem, zeleninou, olejninami, obilovinami a kořením obsahujících nativní antioxidanty rozpustné v tucích, v němž jsou tyto antioxidanty dispergovány ve formě emulze a liposomů. Způsob jeho výroby spočívá v tom, že potravinové suroviny, polotovary nebo výrobky obsahující v tucích rozpustné nativní antioxidanty, podrobené ohřevu do 100 .degree.C a rozmělnění mletím nebo lisováním, se homogenizují s přídavkem 0,1 až 10 % hmotn. lecitinu, načež se homogenizovaný produkt v čerstvém stavu nebo po konzervaci zapracuje přímo do těsta nebo se rozmíchá ve vodě pro přípravu těsta. Homogenizace produktu se provádí na zařízení obdobném mixéru, kutru nebo koloidnímu mlýnu, přičemž se antioxidanty váží ve vzniklé jemné emulzi a liposomech. cze |
Souběžný název | Bakery and cereal product with protective factor against free radicals and process for producing thereof |
Další system.sel.j. | A 21D 008/00 MPT |
Další system.sel.j. | A 21D 008/02 MPT |
Další system.sel.j. | A 23L 001/29 MPT |
Osobní jm.-sekund.o | Pešek Milan Prof. Ing. Hrdějovice (CZ) m |
Osobní jm.-sekund.o | Pešek Milan Prof. Ing. Hrdějovice (CZ) p |
Osobní jm.-sekund.o | Štefka Alois Ing. České Budějovice (CZ) m |
Zdroj.pův.katalog. | CZ ÚPV 20051116 |
Zdroj.pův.katalog. | CZ OLA001 20051128 |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 295902 |
Počet exemplářů | 1 |
Logická báze | B6 |
Katalogizátor | 20051128 SVK06 2157 |
Katalogizátor | 20060721 SVK06 1407 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.