Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000296178

Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002961xx / 000296178.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

FormátBK
Návěští-----nam--22--------450-
Identif.č.záznamuupv000296178
Datum+čas posl.zpr.20061219
Všeob.údaje zprac.19970410d2006----km-y0czey0103----ba
Jazyk popisné jedn.cze
Země vydání dokum.CZ
Název a odpovědnostZpůsob zlepšení chuti farmaceutických činidel Method for improving taste of pharmaceutical compositions
Nakladatelské údajePraha Úřad průmyslového vlastnictví 2006
Obecné poznámkyČíslo přihlášky: 1998-3486
Obecné poznámkyDatum podání přihlášky: 19970410
Obecné poznámkyDatum zveřejnění přihlášky: 20060111
Anotace, referátZpůsob zlepšování chuťového profilu pevných formulací, které obsahují alespoň jednu účinnou látku, charakteristický tím, že se kompozice, která obsahuje alespoň jednu účinnou látku a polyol nebo uhlohydrát v množství 10 % hmotn. až 90 % hmotn., vztaženo k celkové hmotnosti kompozice, a je získatelná společným sušením rozprašováním, kdy se alespoň jeden polyol nebo uhlohydrát rozpustí ve vodě a alespoň jedna účinná látka se rozpustí nebo suspenduje v rozpouštědle a výsledná vodná směs se rozstřikuje do proudu vzduchu o teplotě 120 až 300 .degree.C, zejména 140 až 190 .degree.C; nebo je získatelná granulací ve fluidním loži, kdy se alespoň jeden polyol nebo uhlohydrát rozpustí ve vodě a alespoň jedna účinná látka se rozpustí nebo suspenduje v rozpouštědle a výsledná vodná směs se fluidizuje proudem vzduchu o teplotě 40 až 120 .degree.C; přímo lisuje za získání pevné dávkovací formy. cze
Anotace, referátThe present invention relates to a method for improving the taste of solid formulations containing one or more active ingredients, wherein the method is characterized in that a composition containing at least one active substance and polyol or hydrocarbon in an amount of 10 percent by weight to 90 percent by weight, based on the composition total weight, is obtainable by joint spray drying, wherein at least one polyol or hydrocarbon is dissolved in water and at least one active ingredient is dissolved or suspended in a solvent and the resultant aqueous mixture is sprayed into a stream of air with temperature ranging from 120 to 300 degC, preferably 140 to 190 degC; or is obtainable by granulation in fluidized bed, wherein at least one polyol or hydrocarbon is dissolved in water and at least one active ingredient is dissolved or suspended in a solvent and the resultant aqueous mixture is fluidized with a stream of air with temperature ranging from 40 to 120 degC; directly molded to obtain a solid dosage form. eng
Souběžný názevMethod for improving taste of pharmaceutical compositions
Další system.sel.j.A61K 9/20 MPT
Osobní jm.-sekund.oMöschl Gernot Weiterstadt (DE) p
Osobní jm.-sekund.oMatějka Jan Národní 32, Praha 1 11000 (CZ) z
Osobní jm.-sekund.oSchwarz Eugen Bensheim (DE) p
Osobní jm.-sekund.oTallavajhala Siva Dix Hills (US) p
Korpor.,akce-sek.o.MERCK PATENT GMBH Darmstadt (DE) m
Zdroj.pův.katalog.CZ ÚPV 20060111
Zdroj.pův.katalog.CZ OLA001 20061219
Sigla,sign.vlastn.OLA001 296178
Počet exemplářů1
Logická bázeB6
Katalogizátor20061219 SVK06 2235