Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000297950

Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002979xx / 000297950.htm

Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu. Získat dokument z katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog. Get the item from catalog.

FormátBK
Návěští-----nam--22--------450-
Identif.č.záznamuupv000297950
Datum+čas posl.zpr.20070510
Všeob.údaje zprac.20051222d2007----km-y0czey0103----ba
Jazyk popisné jedn.cze
Země vydání dokum.CZ
Název a odpovědnostZpůsob výroby obilných extraktů enzymatickou hydrolýzou Process for producing grain extracts by employing enzymatic hydrolysis
Nakladatelské údajePraha Úřad průmyslového vlastnictví 2007
Obecné poznámkyČíslo přihlášky: 2005-810
Obecné poznámkyDatum podání přihlášky: 20051222
Obecné poznámkyDatum zveřejnění přihlášky: 20070502
Anotace, referátZpůsob výroby obilného extraktu podle vynálezu spočívá v tom, že se na obilný šrot ve vodné suspenzi v hmotnostním poměru 1:4 až 1:9 za stálého míchání v bioreaktoru působí směsnými průmyslovými enzymovými preparáty, přičemž se na 100 kg obilného šrotu dávkuje 20 až 60 ml alfa amylázy (EC 3.2.1.1), 20 až 60 ml beta-amylázy (EC 3.2.1.2), 30 až 90 ml beta-glukanázy (EC 3.2.1.6 a EC 3.2.1.4) a 20 až 100 ml proteázy (EC 3.4.24.4) při teplotě zvyšující se od pokojové teploty do proteolytické teploty 45 až 55 .degree.C rychlostí 1 .degree.C/min. Při této teplotě se suspenze udržuje po dobu 100 až 200 min, poté se teplota zvolna zvýší na vyšší cukrotvornou teplotu 70 až 80 .degree.C, při níž se suspenze ponechá za stálého promíchávání 25 až 40 min, a dále se suspenze ochladí na nižší cukrotvornou teplotu 55 až 65 .degree.C. Při dosažení této teploty se k suspenzi přidá další směsný enzymový preparát s aktivitou glukoamylázy (EC 3.2.1.3), xylanázy (EC 3.2.1.32 a EC 3.2.1.8), xylosidázy (EC 3.2.1.37), mannanázy (EC 3.2.1.78) v množství 10 až 40 ml na 100 kg obilného šrotu a nižší cukrotvorná teplota cca 60 .degree.C se udržuje až do dokonalého zcukření suspenze (zcukření se detekuje jodovou zkouškou), poté se suspenze ochladí na 20 až 25 .degree.C, extrakt se oddělí a zkoncentruje. cze
Souběžný názevProcess for producing grain extracts by employing enzymatic hydrolysis
Další system.sel.j.C12C 7/04 MPT
Další system.sel.j.C12C 5/00 MPT
Další system.sel.j.C12C 7/047 MPT
Osobní jm.-sekund.oŠtancl Jaromír Znojmo (CZ) p
Osobní jm.-sekund.oBrynych Petr Praha (CZ) p
Osobní jm.-sekund.oKubíčková Květoslava Doubravčická 2201, Praha 10 10000 (CZ) z
Osobní jm.-sekund.oMencl Petr Znojmo (CZ) p
Osobní jm.-sekund.oZoufalý Tomáš Mnichovice (CZ) p
Korpor.,akce-sek.o.Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s. Praha (CZ) m
Zdroj.pův.katalog.CZ ÚPV 20070502
Zdroj.pův.katalog.CZ OLA001 20070510
Sigla,sign.vlastn.OLA001 297950
Počet exemplářů1
Logická bázeB6
Katalogizátor20070510 SVK06 1436