Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000297950
Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002979xx / 000297950.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Formát | BK |
Návěští | -----nam--22--------450- |
Identif.č.záznamu | upv000297950 |
Datum+čas posl.zpr. | 20070510 |
Všeob.údaje zprac. | 20051222d2007----km-y0czey0103----ba |
Jazyk popisné jedn. | cze |
Země vydání dokum. | CZ |
Název a odpovědnost | Způsob výroby obilných extraktů enzymatickou hydrolýzou Process for producing grain extracts by employing enzymatic hydrolysis |
Nakladatelské údaje | Praha Úřad průmyslového vlastnictví 2007 |
Obecné poznámky | Číslo přihlášky: 2005-810 |
Obecné poznámky | Datum podání přihlášky: 20051222 |
Obecné poznámky | Datum zveřejnění přihlášky: 20070502 |
Anotace, referát | Způsob výroby obilného extraktu podle vynálezu spočívá v tom, že se na obilný šrot ve vodné suspenzi v hmotnostním poměru 1:4 až 1:9 za stálého míchání v bioreaktoru působí směsnými průmyslovými enzymovými preparáty, přičemž se na 100 kg obilného šrotu dávkuje 20 až 60 ml alfa amylázy (EC 3.2.1.1), 20 až 60 ml beta-amylázy (EC 3.2.1.2), 30 až 90 ml beta-glukanázy (EC 3.2.1.6 a EC 3.2.1.4) a 20 až 100 ml proteázy (EC 3.4.24.4) při teplotě zvyšující se od pokojové teploty do proteolytické teploty 45 až 55 .degree.C rychlostí 1 .degree.C/min. Při této teplotě se suspenze udržuje po dobu 100 až 200 min, poté se teplota zvolna zvýší na vyšší cukrotvornou teplotu 70 až 80 .degree.C, při níž se suspenze ponechá za stálého promíchávání 25 až 40 min, a dále se suspenze ochladí na nižší cukrotvornou teplotu 55 až 65 .degree.C. Při dosažení této teploty se k suspenzi přidá další směsný enzymový preparát s aktivitou glukoamylázy (EC 3.2.1.3), xylanázy (EC 3.2.1.32 a EC 3.2.1.8), xylosidázy (EC 3.2.1.37), mannanázy (EC 3.2.1.78) v množství 10 až 40 ml na 100 kg obilného šrotu a nižší cukrotvorná teplota cca 60 .degree.C se udržuje až do dokonalého zcukření suspenze (zcukření se detekuje jodovou zkouškou), poté se suspenze ochladí na 20 až 25 .degree.C, extrakt se oddělí a zkoncentruje. cze |
Souběžný název | Process for producing grain extracts by employing enzymatic hydrolysis |
Další system.sel.j. | C12C 7/04 MPT |
Další system.sel.j. | C12C 5/00 MPT |
Další system.sel.j. | C12C 7/047 MPT |
Osobní jm.-sekund.o | Štancl Jaromír Znojmo (CZ) p |
Osobní jm.-sekund.o | Brynych Petr Praha (CZ) p |
Osobní jm.-sekund.o | Kubíčková Květoslava Doubravčická 2201, Praha 10 10000 (CZ) z |
Osobní jm.-sekund.o | Mencl Petr Znojmo (CZ) p |
Osobní jm.-sekund.o | Zoufalý Tomáš Mnichovice (CZ) p |
Korpor.,akce-sek.o. | Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s. Praha (CZ) m |
Zdroj.pův.katalog. | CZ ÚPV 20070502 |
Zdroj.pův.katalog. | CZ OLA001 20070510 |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 297950 |
Počet exemplářů | 1 |
Logická báze | B6 |
Katalogizátor | 20070510 SVK06 1436 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.