Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000298643
Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00029xxxx / 0002986xx / 000298643.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Formát | BK |
Návěští | -----nam--22--------450- |
Identif.č.záznamu | upv000298643 |
Datum+čas posl.zpr. | 20071206 |
Všeob.údaje zprac. | 19980706d2007----km-y0czey0103----ba |
Jazyk popisné jedn. | cze |
Země vydání dokum. | CZ |
Název a odpovědnost | Potravinový prostředek poskytující prodloužený pocit nasycenosti na bázi triglyceridových olejů a jejich použití jako farmaceutický prostředek Foodstuff preparation providing prolonged sensation of satiety based on triglyceride oils and use of such oils as pharmaceutical composition |
Nakladatelské údaje | Praha Úřad průmyslového vlastnictví 2007 |
Obecné poznámky | Číslo přihlášky: 1999-4688 |
Obecné poznámky | Datum podání přihlášky: 19980706 |
Obecné poznámky | Datum zveřejnění přihlášky: 20071205 |
Anotace, referát | Potravinový prostředek vybraný ze skupiny, kterou tvoří mléčné výrobky, zmrzlina, margariny, zpracované masné výrobky, cukrovinky, polévky, ovocné nápoje, zákusky, čokoláda, bonbóny a pečené výrobky, obsahuje emulzi typu oleje triglyceridových olejů s potravinovým emulgačním činidlem ve vodném roztoku, kde triglyceridové oleje jsou vybrány ze skupiny sestávající z palmového oleje, kakaového másla a dalších tuků, které obsahují pevný tuk za teploty místnosti až teploty těla a kde činidlo emulgující potravinu je emulgátor na bázi galaktolipidu. Použití této emulze, typu olej ve vodě, triglyceridových olejů je vhodné též pro přípravu farmaceutického přípravku. Potravinový prostředek poskytuje prodloužený pocit nasycenosti a farmaceutický prostředek se používá pro profylaxi a léčení obezity, pro regulaci příjmu kalorií nebo tuků a pro prevenci a léčení kardiovaskulárních onemocnění a diabetu. cze |
Anotace, referát | In the present invention, there is disclosed a foodstuff preparation being selected from the group consisting of dairy products, ice cream, margarines, spreads, salad oils and dressings, processed meat products, confectionery, fillings, sauces, soups, fruit drinks, desserts, baby foods, and baked products, said foodstuff preparation comprising an oil-in-water emulsion of triglyceride oils and food emulsifier wherein said triglyceride oils being preferably selected from the group consisting of palm oil, cocoa butter or other confectionery fats containing solid fat at ambient temperature up to body temperature and wherein said food emulsifying agent is an emulsifier based on galactolipid. The use of this oil-in-water emulsion of triglyceride oils is also suitable for the preparation of a pharmaceutical composition. The invented foodstuff preparation provides a prolonged sensation of satiety and the pharmaceutical composition is used of prophylaxis and treatment of obesity, further for control of calorie or fat intake and for the prevention and treatment of cardiovascular diseases and diabetes. eng |
Souběžný název | Foodstuff preparation providing prolonged sensation of satiety based on triglyceride oils and use of such oils as pharmaceutical composition |
Další system.sel.j. | A23D 9/013 MPT |
Další system.sel.j. | A23L 1/035 MPT |
Další system.sel.j. | A61K 31/23 MPT |
Další system.sel.j. | A61K 9/107 MPT |
Další system.sel.j. | A61P 3/06 MPT |
Osobní jm.-sekund.o | Bohlinder Karin Solna (SE) p |
Osobní jm.-sekund.o | Carlsson Anders Stockholm (SE) p |
Osobní jm.-sekund.o | Herslöf Bengt Stockholm (SE) p |
Osobní jm.-sekund.o | Lindmark Lars Falsterbo (SE) p |
Osobní jm.-sekund.o | Jivenská 1, Praha 4 14000 (CZ) z |
Korpor.,akce-sek.o. | SCOTIA HOLDINGS PLC Stirling (GB) m |
Zdroj.pův.katalog. | CZ ÚPV 20071205 |
Zdroj.pův.katalog. | CZ OLA001 20071206 |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 298643 |
Počet exemplářů | 1 |
Logická báze | B6 |
Katalogizátor | 20071206 SVK06 1117 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.