Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000302593
Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00030xxxx / 0003025xx / 000302593.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Formát | BK |
Návěští | -----nam--22--------450- |
Identif.č.záznamu | upv000302593 |
Datum+čas posl.zpr. | 20110801 |
Všeob.údaje zprac. | 20000128d2011----km-y0czey0103----ba |
Jazyk popisné jedn. | cze |
Země vydání dokum. | CZ |
Název a odpovědnost | Způsob výroby ethanolu z moštu ze škrobového rostlinného materiálu Process for preparing ethanol from starchy plant raw material must |
Nakladatelské údaje | Praha Úřad průmyslového vlastnictví 2011 |
Obecné poznámky | Číslo přihlášky: 2001-2760 |
Obecné poznámky | Datum podání přihlášky: 20000128 |
Obecné poznámky | Datum zveřejnění přihlášky: 20110727 |
Anotace, referát | Způsob výroby ethanolu, při němž se surovina, kterou je mošt ze škrobového rostlinného materiálu, kontaktuje se zkapalňujícím enzymem za vzniku zkapalněného moštu, ten se kontaktuje se zcukerňujícím enzymem za vzniku alespoň částečně zcukarnětelého moštu, jeho první část v rozsahu 10 až 30 % hmotn. se zředí na slabý mošt o koncentraci nižší než má zcukarnatělý mošt, přičemž zbytek tvoří silný mošt, v prefermentoru se připravuje suspenze kvasinek rodu Saccharomyces v živném médiu a potom se v něm slabý mošt předfermentuje, předfermentovaný mošt se z prefermentoru přemísťuje do fermentoru, kde se uvádí do styku se silným moštem, dokud se nezíská víno s obsahem cukru nižším než 3 g/l a obsahem alkoholu alespoň 9,5 % obj./obj., a z vína se destilací odděluje ethanol. V průběhu výroby se všechny kvasinky z prefermentoru odstraňují, prefermentor se čistí a dezinfikuje a uvádějí se čerstvé kvasinky, a to v takovém časovém intervalu, že koncentrace mikroorganismů odlišných od kvasinek rodu Saccharomyces zůstává v prefermentoru v období následujícím po odstranění kvasinek nižší, než je mezní hodnota 10.sup.7 .n.buněk/ml. cze |
Souběžný název | Process for preparing ethanol from starchy plant raw material must |
Další system.sel.j. | C12P 7/06 MPT |
Další system.sel.j. | C12R 1/85 MPT |
Osobní jm.-sekund.o | Alard Georges Maurice Guise (FR) p |
Osobní jm.-sekund.o | Brasseur Luc Robert Pleine-Selve (FR) p |
Osobní jm.-sekund.o | Matějka Jan Národní 32, Praha 11000 (CZ) z |
Osobní jm.-sekund.o | Mourin Alain Yves Gérard Ribemont (FR) p |
Osobní jm.-sekund.o | Roux Philippe Jean St-Quentin (FR) p |
Korpor.,akce-sek.o. | BIO-ETHANOL NORD PICARDIE Origny-Sainte-Benoite (FR) m |
Zdroj.pův.katalog. | CZ ÚPV 20110727 |
Zdroj.pův.katalog. | CZ OLA001 20110801 |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 302593 |
Počet exemplářů | 1 |
Logická báze | B6 |
Katalogizátor | 20110801 SVK06 1424 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.