Katalog Vědecké knihovny v Olomouci, báze SVK06, záznam 000304158
Navigace: http://aleph.vkol.cz/pub / svk06 / 00030xxxx / 0003041xx / 000304158.htm
Chcete-li získat tento dokument, vstupte přímo do katalogu.
If you want to get more information about the document, enter the online catalog.
Formát | BK |
Návěští | -----nam--22--------450- |
Identif.č.záznamu | upv000304158 |
Datum+čas posl.zpr. | 20131206 |
Všeob.údaje zprac. | 20090420d2013----km-y0czey0103----ba |
Jazyk popisné jedn. | cze |
Země vydání dokum. | CZ |
Název a odpovědnost | Způsob výroby fermentovaného syrovátkového nápoje s laktulosou Process for preparing fermented whey beverage with lactulose |
Nakladatelské údaje | Praha Úřad průmyslového vlastnictví 2013 |
Obecné poznámky | Číslo přihlášky: 2009-247 |
Obecné poznámky | Datum podání přihlášky: 20090420 |
Obecné poznámky | Datum zveřejnění přihlášky: 20131127 |
Anotace, referát | Způsob výroby fermentovaného syrovátkového nápoje s laktulosou probíhá tak, že se zahuštěná deproteinovaná syrovátka alkalizuje přídavkem vodného roztoku hydroxidu na pH 11,0.+-.0,2, šetrně parciálně izomeruje při teplotě 70,0.+-. 2 .degree.C, rychle ochladí na 20.+-.3 .degree.C a neutralizuje přídavkem kyseliny. Surový izomerát se zahřívá na 50 až 70 .degree.C, přidá se směs aktivního uhlí a křemeliny a po cca 1 hodině zfiltruje a ochladí. Rafinovaný izomerát má světle žlutou barvu, nasládlou chuť a obsahuje 6,0 až 9,0 % hmotn. laktosy a 2,0 až 5,0 % hmotn. laktulosy. Rafinovaný izomerát se smíchá s 1 až 3 díly sladké syrovátky, pasterizuje, zaočkuje inokulem bakterií mléčného kvašení a fermentuje za optimálních podmínek pro daný mikroorganismus, až se dosáhne pH 4,2 až 4,7. Získaný produkt je zakalený, běložluté barvy, kyselé chuti s charakteristickou vůní zakysaných mléčných výrobků, počet živých mikroorganismů v 1 ml je vyšší než 10.sup.6.n., obsahuje 5,0 až 7,0 % hmotn. laktosy, 0,5 až 2,0 % hmotn. laktulosy a 0,5 až 1,0 % hmotn. kyseliny mléčné. Je možno jej dále dochucovat, aromatizovat, barvit přírodními barvivy, popř. obohacovat vitaminy či jinými biologicky aktivními látkami. Objem balení se volí tak, aby při jeho konzumaci bylo dosaženo příjmu doporučené dávky laktulosy cca 3 g/den. cze |
Souběžný název | Process for preparing fermented whey beverage with lactulose |
Další system.sel.j. | A23C 21/02 MPT |
Další system.sel.j. | C07H 3/04 MPT |
Osobní jm.-sekund.o | Bohačenko Ivan Praha 9 (CZ) p |
Osobní jm.-sekund.o | Novotný Jaroslav Římská 2135/45, Praha 2 12000 (CZ) z |
Osobní jm.-sekund.o | Pinkrová Jitka Praha 10 (CZ) p |
Osobní jm.-sekund.o | Roubal Petr Praha 8 (CZ) p |
Osobní jm.-sekund.o | Vavreinová Slavomíra Praha 2 - Nové Město (CZ) p |
Korpor.,akce-sek.o. | Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. Praha 6 (CZ) m |
Korpor.,akce-sek.o. | Výzkumný ústav potravinářský Praha v.v.i. Praha 10 (CZ) m |
Zdroj.pův.katalog. | CZ ÚPV 20131127 |
Zdroj.pův.katalog. | CZ OLA001 20131206 |
Sigla,sign.vlastn. | OLA001 304158 |
Počet exemplářů | 1 |
Logická báze | B6 |
Katalogizátor | 20131206 SVK06 1138 |
Úvodní stránka katalogu.
O úroveň zpět..
© 2007 Ex Libris & Vědecká knihovna v Olomouci - webmaster.